Edirneli kadınlardan lezzet standı

Edirne'de Rumeli Üreten Kadınlar Kooperatifi bünyesinde çalışan ev hanımları, hazırladığı ürünlerini 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çerçevesinde Sarayiçi'nde oluşturulan satış alanında görücüye çıkardı.

Edirneli kadınlardan lezzet standı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı sosyal dayanışma merkezlerinde kurs görüp aldıkları eğitim sonrası Rumeli Üreten Kadınlar Kooperatifi bünyesine katılan ev hanımları, el emeği ürünlerini Kırkpınar'da satışa sunuyor.

 Edirne'de bu yıl 663'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri heyecanı başladı. Sarayiçi Er Meydanında gerçekleştirilen güreşleri izlemeye gelecek misafirlere sunmak üzere hazırlıklarını yapan Rumeli Üreten Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar, poğaça, börek, gözleme gibi el emeği ürünlerini kurulan alanda satışa sunuyor.

El emeği göz nuru yiyecekleri görücüye çıkararak satışını yapan kadınlar, hem sosyalleşiyor, hem de ev ekonomilerine katkı sağlamış oluyor.

"Bu yıl daha donanımlı şekilde hazırlandık"

Geçtiğimiz yıl da Kırkpınar dolayısıyla satış standı açtıklarını hatırlatan Rumeli Üreten Kadın Kooperatif Başkanı Didem Ünlü, bu yıl daha profesyonel bir ekip ile daha donanımlı şekilde hizmet sunmaya başladıklarını belirtti.

"Hem sosyalleşiyor hem ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar"

 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı SODAM merkezlerinde eğitim alan üreten kadınlarla birlikte Kooperatif kurduklarını söyleyen Ünlü, ev hanımlarının evlerinde ürettikleri birbirinden farklı ürünlerin satışını yaparak hem ev ekonomilerine katkı sağladığını hem de sosyalleştiğini ifade etti.

Sıcak yemek çeşitleri, gözleme, poğaça, börek gibi el emeği ürünlerin satışa sunulduğunu aktaran Ünlü, tüm misafirleri stanttan alışveriş yapmaya beklediklerini ve en iyi şekilde hizmet vermek için hazır olduklarını söyledi.

"Çok güzel bir çalışma"

Kooperatif üyesi kadınlardan Ayşe Armut Kısu, kadınların sosyal hayata katılması ve ev ekonomisine katkı sağlaması adına yapılan bu çalışmanın çok güzel olduğunu söyledi.

Burada olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Kısu, "Burada sosyalleşiyoruz ve para kazanıyoruz. Satışlarımız güzel, dışarıdan gelenler de fazla. Poğaça, gözleme, tost, patates kızartması, sıcak ve soğuk içecekleri satışa sunuyoruz. Burada olmaktan çok mutlu hissediyorum" Dedi.