Edirneli Pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor

Edirne'de 27 Haziran â€' 3 Temmuz arasında gerçekleştirilecek 661'incisi Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kısa bir süre kala Şahi Spor Kulübü güreşçileri 35 derece sıcağın altında antrenman yapıyor.

Edirneli Pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de bu yıl 661’ncisi gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kısa bir süre kalan 35 derece sıcaklığa rağmen kispet bağlayıp çayıra çıkan pehlivanlar, koşu ve ısınma hareketlerinin ardından kol bağlayıp güreş tuttu.  

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi 25 Kasım Stadyumu’nda çalışmalarını sürdüren Şahi Spor Kulübü güreşçileri, Kırkpınar'da kürsüye çıkabilmek için 35 derece sıcağın altında mücadele ediyor.

“Antrenmanlarımızı hızlandırdık”

Güreşlere kısa bir süre kala antrenmanlarını hızlandırdıklarını söyleyen Atakan Makas, “Güzel bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Kışın da çalışmalarımızı yaptık. 15 gün kadar kısa bir süre kaldı. Kırkpınar’da 10 bin kişi bir arada çalışıyoruz. Onların nefesleri yağlar iç içe giriyor. Hava 35 derece ise biz 50 derece hissediyoruz. Sıcağa alışmamız lazım. Onun için havanın en sıcak saatlerinde vücudumuzun adapte olması için antrenmanlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Beslenme düzenimize dikkat ediyoruz. Çift antrenmanlarımız oluyor, kalorimiz düşüyor. Bu yüzden beslenme çok önemli. Diğer türlü sakatlıklar yaşanabiliyor. Dinlenmemiz güzel çalışmaları da ona göre ayarlıyoruz. Bu sene hedefte baş altı boyuna çıkmak var. Olursa güzel olacak” şeklinde konuştu.

“Genelde öğle saatlerinde antrenmanlarımızı yapıyoruz”

Yaklaşık 10 yıldır güreş sporu ile ilgilendiğini söyleyen Emre Kabak, “Havalar sıcak ama güreşçiler olarak biz genelde öğle saatlerinde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Kırkpınar zamanı sıcak hava olacağı için kendimizi ona göre hazırlıyoruz. Şuan bir sıkıntı yok. Kırkpınar’a da az kaldı. Antrenmanlarımızı hızlandırdık çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“Güneşin en yoğun olduğu saatlerde çalışıyoruz”

Bu yıl İddialı olduklarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Çetin Bekeş, “Hazırlıklarımızı genelde öğlen sıcağı altında yapıyoruz. Sıcağa alışmak için güneşin en yoğun olarak hissedildiği zaman antrenman yapıyoruz” dedi.

“Hedefimiz 7. Kırkpınar’ımızda da madalya almak ve Edirne’ye hediye etmek”

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne kısa bir süre kala doludizgin çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğudelen, “Bu zamana kadar 6 Kırkpınar’a girdik bunların 5’inde Edirne’mize derece getirdik. Hedefimiz 7. Kırkpınar’ımızda da madalya almak ve Edirne’ye hediye etmek. Çalışmalarımız devam ediyor. Diğer kulüplerle de ortak çalışmalar yapıyoruz. Hepimiz birbirimizin paydaşıyız. Antrenmanlarımızı da belediye sporcuları ile birlikte yapıyoruz. 1 hafta kadar kısa bir süre kaldı. Hafta sonu Denizli ve Balıkesir’deki müsabakalara gideceğiz. Hazırlıklar devam ediyor. İnşallah hedefimiz Kırkpınar’da Edirne’yi madalyasız bırakmamaktır. Tüm sporculara başarılar dilerken, Güreş severleri de Kırkpınar’a davet ediyorum. Yağlı güreş sıcak havada yapılan bir spordur. Biz de en sıcak havada antrenman yapıyoruz ki maçta daha kolay olsun. Güneşin en dik saatlerini seçmeye çalışıyoruz. Kıspet ile koşularımız var. Eşli kuvvet antrenmanlarımız var. Kırkpınar çayırında ya da diğer er meydanlarında karşılaşılabilecek sıkıntıları antrenmanda tecrübe etmeye çalışıyoruz. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Gittiğimiz hiçbir yerden boş dönmüyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan