Efes’e nefes aldırmadık
Olin Edirne Basket,Anadolu Efes’e 66-72 mağlup oldu.
Edirne’nin Beko Basketbol ligi temsilcisi Olin Edirne Basket, sezonun en iyi oyununu sahaya yansıttığı ve son saniyelere kadar kafa kafaya giden maçta Anadolu Efes’e 66-72 mağlup oldu.
Türkiye basketbolunu Avrupa’ya adeta ezberleten ve kadrosunda bir çok milli sporcu barındıran Anadolu Efes, bu hafta Edirne’nin Beko Basketbol Ligi temsilcisi Olin Edirne Basket’e konuk oldu.
Tribünlerin tıklım tıklım dolduğu maçta takımlar şu kadrolarla sahada yer aldı:
Olin Edirne Basket: Mehmet Yağmur-10, Berkay Candan-0, Bekir Yarangüme-5, Levent Bilgin-0, Ahmet Şerafettin Birgen-0, Branislav Ratkovica-5, Pertev Öngüner-0, Yunus Emre Sonsirma-0, Christos Tapoutos-15, David Jelinek-13, Davud Kamer-4, Artsiom Parakhouski-14
Anadolu Efes: Doğuş Balbay-0, Birkan Batuk-7, Semih Erden-19, Mehmet Kerem Tunçeri-9, Kerem Gönlüm-8, Esteban Damian Batista Hernandez-0, Dusko Savanovic-2, Jamon Alfred Lucas-12, Ermal Kurtoğlu-0, Sinan Güler-10, Osman Gökhan Şirin-0, Stanko Barac-5
Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da pota altına top indirerek hücum etti. Kerem Tunçeri’nin üç sayılık basketiyle 5.dakikada skor 12-12’ye gelirken, ilk periyot da Anadolu Efes’in 21-23 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte de oyun dengede giderken, Mehmet Yağmur ve Branislav Ratkovica ikilisiyle Olin Edirne 38-35 öne geçti ve devreyi de 40-37 üstün tamamladı. Jamon Lucas’ın önderliğinde üçüncü periyotta daha iyi hücum eden Anadolu Efes, pota altını da aktif kullanarak son 10 dakikalık bölüme girilirken 52-55’lik skorla üstünlüğü eline aldı. Mücadelenin final periyotu büyük bir çekişmeye sahne olurken son dakikalarda hakemlerin tercih haklarını Efes lehine kullanması hem tribünleri hem de Olin kulübesini çılgına çevirdi. Son dakikada 66-68 üstün olan Anadolu Efes, maçtan da 66-72 galibiyetle ayrıldı.
HAKEMLERİ YUHALAYARAK EFES’İ ALKIŞLAYARAK GÖNDERDİLER
Eidrne’nin taraftarları yine kendilerinden bekleneni yaptılar. Maç boyunca takıma destek olan taraftarlar özellikle son dakikalarda hakemlere büyük tepki gösterdiler. Maç sonrasında soyunma odalarına giden hakemleri yuhalayan Edirne taraftarı, Olin Edirne’nin mağlup olmasına rağmen Anadolu Efes’i de Olin’i de soyunma odalarına ayakta alkışlayarak gönderdiler ve izledikleri muhteşem maç için kendilerine teşekkür ettiler.
Olin Edirne bu mağlubiyetle 7.maçında 5.mağlubiyetini aldı. Edirne ekibinde Christos Tapoutos 15 sayı - 5 ribaund - 2 asist, Artsiom Parakhouski 14 sayı - 4 ribaund ve David Jelinak da 13 sayıyla maçı tamamladı.
7.maçındaki 6.galibiyetini alan Anadolu Efes’te ise Semih Erden 19 sayı - 7 ribaund - 1 asist, Jamon Lucas 12 sayı - 4 ribaund - 5 asist, Sinan Güler 10 sayı - 5 ribaund - 2 asist ve Kerem Tunçeri de 9 sayı - 6 asist ile oynadı.