Eğitim meyvelerini verdi, ücretsiz taramalar başladı

Edirne'de geçtiğimiz hafta meme kanserine karşı bilgilendirme eğitiminden geçen Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, aldıkları eğitim sonrası Sağlıklı Hayat Merkezi'nde oluşturulan ücretsiz randevular ile mamografi taramalarını yaptırmaya başladı.

Eğitim meyvelerini verdi, ücretsiz taramalar başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan türlerden birisi olan meme kanserinde erken tanı büyük önem taşıyor. 1-31 Ekim kanser farkındalık ayı olması sebebiyle Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimi ekiplerince Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine yönelik bilgilendirme eğitimleri birçok kadına fayda sağladı. Eğitimlerde bilmedikleri konular hakkında bilgi sahibi olan kadınlar, merak ettikleri sorulara da yanıt buldu.

Eğitim sonrası Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvuran kadınların ücretsiz şekilde randevuları oluşturuldu. Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlar, mamografi taramaları ile ücretsiz şekilde kontrolden geçme fırsatı buldu.

"Eken teşhis ve taramalar büyük öneme sahip"

Kadınları bilinçlendirmek amacıyla ilk önce eğitim programı düzenlendiğini ve buradaki eğitimlerin büyük fayda sağladığını belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ferda Erdoğan, "Meme Kanseri ayı kapsamında, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimince EKK Kadın Meclisi üyelerimize verilen Eğitim sonunda Sağlıklı Hayat Merkezinde oluşturulan ücretsiz randevular ile üyelerimizin mamografi taramaları gerçekleştirilmeye başlandı. Bu tür eğitim programları kadınların bilmediği birçok konuda bilgi sahibi olmasına vesile oluyor. Tarama yaptırmayı düşünmeyen kadınlar bile bu eğitimler sonrası kontrolden geçmeye karar verip belki de hiç farkında olmadıkları hastalığının olduğunu öğreniyor. Bu yüzden erken teşhis ve taramalar büyük öneme sahip. Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezi'nde yer alan ve ücretsiz hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniği ve Beslenme Danışmanlığı hizmetlerinden de eğitimde oluşturulan randevular ile üyelerimiz ücretsiz olarak yararlanmaya başladılar.  Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak emeği geçen tüm Sağlık Müdürlüğü personelimize teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

Dilek Şahin