Ekim Ayı Toplantıları Sona Erdi

Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının son birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda komisyonlar tarafından hazırlanan 4 rapor görüşülüp karara bağlandı.

Ekim Ayı Toplantıları Sona Erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları sona erdi. Toplantı bir önceki birleşime ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başladı.

Toplantıda komisyonlar tarafından hazırlanan 4 rapor görüşüldü.  Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Şehitlikler ve şehit ailelerini koruma komisyonu tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu.

Ekim ayı toplantılarının birinci birleşiminde komisyona havale edilen İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2025-2029 stratejik planı görüşülerek oylamaya sunuldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Edirne İl Özel İdaresi 2025-2029 stratejik planı, Komisyon Başkanı Şenol Kılıç tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Kentin öncelikleri, bütçe imkânları, araç-gereç ve personel durumu göz önünde bulundurularak gerçekleşmesi mümkün olarak mütalaa edilen stratejik plan oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan 'Lokanta ve kasap amaçlı ticaret alanı imar planı(Havsa, Osmanlı Köyiçi 153 ada,5 parsel), Komisyon Başkan Yardımcısı Ata Tülü tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Gastronomi turizminin son yıllarda Edirne için önemini arttıran turistik bir faaliyet olma yolunda ilerlemesi ve valilik, Trakya Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile diğer paydaşların bu konuda çeşitli tanıtım faaliyetleri yürütmesi, tava ciğerin yanında et ürünlerinden köfte, sucuk ve kavurmanın Edirne mutfağında öne çıkan ürünlerden olduğunu söyleyen Komisyon Başkan Yardımcısı Ata Tülü, "Yerel bir ürünün tanıtımı ve markalaştırılması açısından değerlendirildiğinde ekonomik etkinlik düzeyi açısından tarım, turizm ve hizmet potansiyellerini maksimum düzeyde değerlendiren bir yaklaşımla yerele özgü doğal, kültürel değerleri sürdürülebilirlik çerçevesinde değerlendirerek kullanan ve yerel halka sosyo-ekonomik yarar sağlayan faaliyetleri teşvik etmek plan ana yaklaşımının bu çalışmaya dayanak alındığı görülmüştür." ifadelerine yer verdi. Karar oy birliği ile kabul edildi.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan Merkez ilçe, Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerinde taşımalı eğitim hakkındaki rapor Komisyon üyesi Serdar Çığla tarafından meclis üyeleri ile paylaşıldı.

Şehitlikler ve şehit ailelerini koruma komisyonu tarafından hazırlanan Meriç ilçesine bağlı Ede Köy şehitliğinin tarihçesi ve bugünkü durumu hakkında hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu tarafından meclis üyelerine sunuldu.  Söz konusu raporda 1’inci Balkan Savaşlarından bir ay sonra Kasım 1912’de Ede Köy’de Rum çeteleri tarafından köy halkını katlettikleri belirtildi. Bulgar Ordusu’nun işgali altındaki köydeki tüm Müslüman Türk halkının işkence ve tecavüzlere uğradığını ortaya kondu. Bölgede herhangi bir şehitlik olmadığı da raporda ifade edildi.