Esnaf projeden memnun

Edirne'de görsel kirlilik oluşturan yapı düzensizlikleri için iyileştirme projesi hazırlandı. Çalışmalar, kentin kalbi sayılan Saraçlar Caddesi'nde başladı. Caddedeki esnaflar projeyle gelecek düzenlemeden memnun olduklarını aktardı.

Esnaf projeden memnun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraçlar Caddesi’nde başlayan sokak sağlıklaştırma projesiyle hem tarihi yapılar özgün haline dönüştürülecek hem de tabelalardaki uyumsuzluk sorununa son verilecek.

Edirne'de şehir estetiğini bozan sokak görüntüleri için dönüşüm çalışmaları başladı. Tarihi dokuya uymayan yapı düzensizlikleri, İşletmelerin kaldırım işgali, karmaşık ve düzensiz dükkân tabelaları.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürütücü olduğu projede 105'i tescilli 210 yapı incelenmeye alındı. Projeyle, tarihi yapılara özgün kimlikleri yeniden kazandırılacak.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak cadde boyunca iskeleler kurulacak. Ardından binalardaki boyalar sökülecek ve özgün haline geri döndürülecek.

Uygulama kapsamında, yapılara sonradan eklenen kaplamalar kaldırılacak. Görsel kirlilik oluşturan klima, anten, kablolar, görünmez alanlara taşınacak. Kent merkezinin geneline de taşınacak projenin 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Saraçlar Caddesi esnafı Ömer Gaçal, projenin güzel gözüktüğünü ve memnun olduklarını söyledi.

Bir an önce bitirilip caddenin daha güzel bir hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Gaçal, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Saraçlar Caddesi esnafı Kâmil Kerimler de projenin esnaf için gayet iyi olacağını aktardı.

Yurt dışından gelen turistlerin caddenin eski halini merek ettiğini ifade eden Kerimler, “Edirne’nin en işlek caddesinin daha da güzelleşmeye ihtiyacı var.” Dedi.

Saraçlar Caddesi esnafı İsmail Tepe ise sağlıklaştırma projesinin çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğüne değindi.

Tepe, proje tamamlandığında caddenin daha düzenli olacağına dikkat çekti.

Saraçlar Caddesi esnafı Aslan Zeki de projeye ihtiyaç duyduklarını ve nihayet hayata geçtiğini dile getirdi.

Dünyada sürekli yenilenme ve gelişme durumunun söz konusu olduğuna dikkat çeken Zeki, Saraçlar Caddesi’nin de yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Zeki, vatandaşların dolaşması ve caddenin daha aktif bir hal almasını umduklarını belirtti.