Evlenecek çiftler yapay çiçek tercih ediyor

Yapay çiçeklerin doğal çiçeklere göre kullanımı daha yaygınlaşıyor. Özellikle evlenecek çiftler düğünlerinde yapay çiçekleri daha çok tercih ediyor.

Evlenecek çiftler yapay çiçek tercih ediyor

Son yıllarda yapay çiçekler, doğal çiçeklere göre daha fazla tercih edilmeye başlandı. Yapay çiçeklerin popülaritesinin artmasında birkaç önemli faktör etkili oluyor. Bunların başında dayanıklılık geliyor. Doğal çiçekler, zamanla solma ve kuruma gibi sorunlar yaşayabilirken, yapay çiçekler uzun ömürlü ve dış etkenlere karşı dayanıklı oluşu rağbet görmesine neden oluyor.

Yapay çiçekler, bakım gerektirmiyor ve suya ihtiyaç duymuyor.  Yapay çiçeklerin rengi, formu ve dokusu da uzun süre korunuyor. Böylece taze ve canlı bir görünümünü her zaman muhafaza oluyor.

Estetik açıdan da avantajları bulunan yapay çiçekler, her mevsimde ve her ortamda kullanılabiliyor.

Çevresel faktörlerin, günümüzde doğal çiçek yetiştiriciliğini ve tüketimini zorlaştırması da yapay çiçeklere olan talebi artırıyor. Doğal çiçeklerin yetiştirilmesi ve taşınması için enerji ve kaynak tüketimi gerektiğinden, çevre dostu bir seçenek olarak görülen yapay çiçekler tercih edilebiliyor.

Yapay çiçekler, evlenecek çiftler arasında giderek daha fazla tercih edilen bir seçenek haline geliyor. Düğünlerde çiçekler çiftlerin ömür boyu saklamak istediği hatıralar arasında yer alıyor. Çiftler, özel günlerinde unutulmaz bir hatıra bırakmak için evlerinin en güzel köşesini düğünlerinden kalan çiçeklerle süslüyor.

Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, yapay çiçeğe ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Çeyiz sektörünün her alanında yapay çiçek kullandıklarını belirten Aktaş, “Yapay çiçekleri gelin, nikah, nişan ve araba süslemelerinde kullanıyoruz. Hediyelik eşyalarda da çok kullanıyoruz. Yapay çiçek doğal çiçeğe nazaran maaliyeti daha düşük. İkinci bir artısı da uzun bir dönem saklanabiliyor. Tabi ki biraz bakımla ömür boyu saklamam mümkün oluyor. Gelin adayları mutlu günlerinden en önemli hatıra olarak saklıyor bu çiçekleri. Canlı çiçek havalar çok sıcak olduğu için hemen soluyor. Yapay çiçeğin solma riski yok. Çiftler evlerinin mutlaka bir köşesinde bunu saklıyor.” Dedi.

Doğukan Vurgun