Filistin'e destek için resim çizdiler

Edirne'de Yetim Vakfı Edirne Temsilciliği tarafından Filistin'e destek olmak amacıyla etkinlik düzenlendi. 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliğinde Gazze'ye destek veren resimler çizildi.

Filistin'e destek için resim çizdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimiye Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edildi. Gazzeli çocuklara destek vermek amacıyla "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" sloganıyla resim çizildi.

Uzun masanın etrafında toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri Filistin’e destek verici resimler çizdi.

Grup adına Trakya Üniversitesi öğrencisi Ömer Bozkurt, açıklama yaptı.

Bozkurt, İsrail’in 50 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesinde büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Filistin’in İsrail’in işgal saldırılarına maruz kaldığını belirten Bozkurt, “Yüzde 70’ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu, 50 bine yakın kişinin şehit olduğu, 100 bine yakın kişinin yaralandığı, 70 binden fazla binanın yerle bir edildiği, 2 milyon insanın yerlerinden edildiği Gazze, insanlık âleminin utanç tablosudur. Başta İslam ülkeleri olmak üzere, kınamanın ötesine geçilmemesinden cesaret bulan işgalciler her geçen gün daha da çirkinleşmektedir. BM’nin temel kuruluş felsefesi sayılan ve dünya ülkeleri tarafından değer olarak kabul edilen Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Soykırım Sözleşmesi, Roma Sözleşmesi’ne atıfla İnsanlığa Karşı Suçlar, Cenevre Sözleşmeleri, Çocuk Hakları Sözleşmesi gibi metinler, sadece kâğıt üzerinde kalmış ve defalarca yok sayılmıştır. Bugün itibariyle, Gazze’ye karşı başlatılan soykırımın birinci yılı doldu. Sonuç; bölgenin tamamı yerle bir edilmiş durumda ve bölge halkının en az yüzde 2’si artık hayatta değil... Psikolojik desteğe ihtiyaç duymayan çocuk neredeyse yok. Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle çocuklara vaat edilen hakların tamamı, işgalcilerin postalları altında ezilmekte. Hatta henüz anne karnındaki çocuklara karşı bile soykırım uygulamaları yapılmakta.” Dedi.

Çocukların fiziksel ve duygusal sömürüden muaf bırakılması gerektiğini dile getiren Bozkurt, Filistinli çocukların ölüm ve vahşetle karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

Filistin’de tahminlere göre 30 bini aşkın çocuğun yetim kaldığına değinen Bozkurt, 20 bine yakın çocuğun ise refakatçisiz kaldığına dikkat çekti.

Saldırılar karşısında susmayacaklarını söyleyen Bozkurt, “Ekranlarda gösterilen kolsuz bacaksız çocukları, kucağında henüz şehit olmuş evladını taşıyan anneleri, çaresiz yaşlı insanları izleyip durmak yerine artık zalim İsrail ve yandaşlarına karşı daha tesirli bir boykot uygulaması yapmak zorundayız. Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onların haklarının teslim edilmesi ve bu zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliğinde bir araya geldik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır. Sadece Filistin’deki çocukların değil; Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki bütün çocukların özgürce oyun oynayacakları, kendilerini güven içerisinde hissedecekleri güzel günlere kavuşmasıdır. Bu anlamlı etkinliğe katılan bütün STK’lara, gönüllülere ve kardeşlerimize teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.