Fırsatçı emlakçılara ceza

Ticaret Bakanlığı tarafından fahiş fiyat artışı yapan emlakçılara ceza kesildi. 117 işletmeye 11,7 milyon TL idari para cezası uygulandı. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2'nci Başkanı Namık Babacan, Bakanlığın önceden fahiş fiyatlara yönelik emlakçıları uyardığını ancak fırsatçıların kurnazlık yapmaya çalıştığını söyledi.

Fırsatçı emlakçılara ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı, konut sektöründe fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini artırdı. Emlak ilanlarında yaşanan haksız fiyat yükselişlerine karşı 117 emlak işletmesine toplamda 11 milyon 700 bin TL idari para cezası kesildi.

Konut Kredisi Haberleri Sonrası Denetimler Sıkılaştırıldı

Son dönemde konut kredisi faiz oranlarının düşeceğine dair haberlerin ardından emlak sektöründe fiyat artışları hız kazandı. Bakanlık, ilan fiyatlarında yaşanan bu artışları fırsatçılık olarak değerlendirip, sıkı denetim başlattı. Eylül ayında bu kapsamda fahiş fiyat artışı yapan bir emlak işletmesine 100 bin TL ceza kesilmişti.

İlan Fiyatlarını Yakından Takip Ediyorlar

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ilan platformlarındaki fiyat değişimlerinin izlenmeye devam edileceği ve fırsatçılık yapan işletmelere gerekli cezaların kararlılıkla uygulanacağı belirtildi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2'nci Başkanı Namık Babacan, cezai işlemleri doğru bulduğunu söyledi.

Banka faizlerinin düşmesini beklediklerini dile getiren Babacan, “Emlakçılar daha önceden ilanı olanlar ev fiyatlarını yükseltmiş fiyatlar yükseltildiği için emlak siteleri bakanlık tarafından takipteydi. 3 milyonluk ev 3.5-5 milyon gibi rakamlar yazıldığı fahiş fiyat için zaten bizi bakanlık uyardı. Piyasayı oturtmaya uğraşıyorlar ticaret bakanlığının takip etmesi doğru olandır yüksek fahiş yazanlara ceza yazacak Vatandaş her ilde alacağı evde ortalama çıkıyor dairelerde farklar oluyor yeni yerleşimin yerin farklı eski yerleşim yerinin farklı sistem olarak çözüyorlar. Tüm emlak sitelerini veya emlakçıları geziyor örneğin 3 milyon gibi bir rakam yazmış fakat alım satımda daha düşük değer göstermiş onu da takip ediyorlar” dedi. İpek Esma Çeşme