Fiyatı düşen hamsi tezgahları şenlendirdi

Denizlerde yaşanan hamsi bolluğu, hem fiyatları düşürdü hem de tezgâhları şenlendirdi. Geçtiğimiz günlerde kilosu 100 liradan satılan hamsinin fiyatı 50 liraya kadar düştü.  

Fiyatı düşen hamsi tezgahları şenlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte denizlerde hamsi bolluğu yaşanmaya başladı. Yaşanan bolluk hem satıcının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Hamsi, bolluk sonrası kilogramı 50 liradan alıcısını buldu. Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini söyledi.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kaldırılmasının ardından balıkçı tekneleri ağlarını attı ve tezgâhlar çeşitli balıklarla doldu. Balıkçı ağlarının hamsi ile dolması ise fiyatlara yansıdı.

Hamsi bolluğu yüzleri güldürdü

Geçtiğimiz günlerde 100 liradan satışa sunulan hamsinin bol olması nedeni ile fiyatının 50 liraya kadar düştüğünü söyleyen Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, fiyatların düşmesinin hem vatandaşı hem de kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Bu yıl denizlerde hamsi bolluğu yaşandığını söyleyen Çimen,  fiyatların 20 liraya kadar düşmesini beklediklerini ifade etti.

Bu durumda vatandaşlar bu yıl da hamsiyi hem bolca, hem de ucuz fiyata yiyebilecek.  

Edirne balık pazarındaki tezgâhlarda hamsi 50,sardalye 80, uskumru 120, levrek 160, çupra 160, palamut tanesi 125 liradan satışa sunuluyor.

Özlem Ceylan