Gastronomi Festivali ertelendi

Edirne'de 25 - 27 Ekim tarihleri arasında Karaağaç Tarihi Tren Garı'nda gerçekleştirilecek 'Topraktan Sofraya Gastronomi Festivali' Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Gastronomi Festivali ertelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısı Türkiye'yi yasa boğdu. Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 22 kişi yaralandı.

Yaşanan acı olay sonrası tepkiler çığ gibi büyürken, Türkiye derin bir üzüntü yaşadı. Edirne'de hafta sonu yapılması planlanan 'Topraktan Sofraya Gastronomi Festivali de terör saldırısı nedeniyle 1-3 Kasım tarihlerine ertelendi.

Edirne Valiliği tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, "Başkentimiz Ankara'da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 'Topraktan Sofraya Gastronomi Festivali şehitlerimizin yüce hatırasına saygı adına 1-3 Kasım 2024 tarihlerine ertelenmiştir. Birlik ve beraberliğimize kasteden terörü bir kez daha şiddetle kınıyor, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Edirne Belediyesi tarafından 24-25-26 – 27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek konser, söyleşi ve kültür/sanat etkinlikleri de Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

Edirne Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda, "24-25-26 – 27 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz konser, söyleşi ve kültür/sanat etkinliklerimiz Ankara’da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle iptal edilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Teröre lanet olsun!" ifadelerine yer verildi.