'Geleceğin güçlü nesillerini yetiştirmek için çalışıyoruz'

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yeni eğitim öğretim döneminde öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. İriş, 'Yeni eğitim öğretim yılının 'Önce ahlak ve maneviyatı' önceleyen nesillerin yetişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.' Dedi.

'Geleceğin güçlü nesillerini yetiştirmek için çalışıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi. Dernek binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İriş, gelecek nesillerin ahlaklı şekilde yetiştirilebilmesi için toplumun her kesimine düşen görevler olduğunu söyledi.

Eğitim sürecinde yer alan herkesin heyecanlı ve telaşlı bir koşuşturmaca içerisinde olduğunu belirten İriş, “Bu süreçte velileri, öğrencileri, öğretmenleri, okul yöneticilerini, çevreyi ve tüm paydaşları her zaman olduğu gibi önemli görevler bekliyor. Öğrenim çağındaki çocuğun seviyesine göre edineceği bilgiler önemlidir. Edineceği bilgiler kadar kazanacağı alışkanlık, tutum ve davranışların yanında ‘iyi bir insan, sorumlu bir vatandaş’ olması da elbette önemlidir. Eğitim, bir milletin kalkınmasının, toplumsal refahın artmasının ve bireylerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilmesinin en önemli aracıdır. Geleceğin güçlü nesillerini yetiştirmek adına özverili bir şekilde çalışmamız gerekmektedir.” Diye konuştu.

Eğitimin amacının sadece okuyup yazmayı, hesap kitap yapmayı öğretmekten, test çözmekten, sınav başarısından, diplomadan, iyi bir iş ve gelir sahibi olmaktan ibaret olmadığını ifade eden iriş, “Okullar sadece bilgiyi değil, sahip olduğun zengin kültürel mirası, arkadaşlığı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sabretmeyi ve daha pek çok değeri de öğretmektedir.
Elbette formal eğitim bir disiplin içinde okulda verilir ancak eğitim önce ailede başlar. Aile ahlakı, edebi, haya duygusunu, azmi, gayreti ve çalışmayı evlatlarına yaşayarak öğretmelidir.” Dedi.

Eğitimin okullarda şekillenip olgunlaştığını dile getiren İriş, “Geleceğin şartlarına göre fenni ilimlerle bezenmiş zihinleri yetiştirirken, kalpleri ihmal etmez, ahlaklı ve maneviyatlı nesiller yetiştirirsek, işte o zaman geleceğe emin adımlarla yürüyebiliriz. Çevresel faktörlerle de eğitim süreci devam eder. Çarşı pazarda, tarlada, kurum ve kuruluşlarda sergilenen davranışlar bu süreçte etkilidir. Unutulmamalıdır ki, eğitim, beşikten mezara hayatın her anında ve alanında devam eder.” İfadelerine yer verdi.