Gençler Türkiye Kürek Kupası ön eleme müsabakalarıyla başladı

Edirne'de Türkiye'nin ilk doğal parkuru olan Meriç Nehri'nde Türkiye Gençler Kupası kürek yarışları ön eleme müsabakalarıyla başladı.

Gençler Türkiye Kürek Kupası ön eleme müsabakalarıyla başladı

Meriç Nehri üzerine kurulan doğal parkurda  6 kulvarda yarışlar başladı.

Ön eleme müsabakalarıyla başlayan şampiyona ikinci gününde 1. tur yarışlarıyla devam edecek. Şampiyona 14 Temmuz Pazar günü final yarışlarıyla tamamlanacak.

Eleme müsabakalarına katılan 112 sporcudan dereceye girenler 1. tur müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, 6 parkurda yarışların devam ettiğini söyledi.

Şampiyonaya 40'ın üstünde kulübün katıldığını belirten Ertürk, 400'ün üzerinde sporcunun nehirde kürek cekeceğini iletti.

Güzel bir etkinliğe imza attıklarını ve Edirne'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Ertürk, "Şimdi kürekte 6 parkurlu yarışlar yapılıyor.Yani en iyi 6 finalde yarışacak. Ona göre katılımcı sayısına göre işte 12 ekip varsa 2 elemede ilk üçler direkt finale çıkıyor. Daha fazla katılımlı olanlarda yarı final de yapıyoruz. Bugün elemeleri bitireceğiz. Yarın yani cumartesi ve pazar günü finallerimiz ve bu finallerin puanlamasına göre de pazar günü kupa törenimiz olacak. Bütün büyük kulüplerimiz burada. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray. Ve 40'ın üstünde kulübümüz, 400'ün üzerinde sporcumuzla çok güzel bir spor festivali olacak diyebilirim. Öncelikle hepinize hoş geldinzi diyeyim. Bugün 12 Temmuz Cuma. Bizim camiamız için, spor camiası için tarihi bir gün. İlk yarışı yaptık. Bizim 100 yıllık bir federasyonuz, 100 yıldır bu parkuru bekliyorduk. Bana nasip oldu, bu tarihi anı gördüm. Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Çok emeği geçen insan oldu. Buradan özellikle Valiliğimiz, Gençlik Spor Bakanlık'ımıza çok teşekkür ediyorum. Çok destek verdiler. Parkurumuz daha yapılmadan Avrupa Şampiyonası yapmıştık. Üstüne Balkan Şampiyonası aldık. Şimdi Türkiye Kupasını yapıyoruz, Türkiye Şampiyonası. Burası gerçekten hem şehir için hem spor turizmi için hem de spor camiamız için çok önemli bir nokta olacak. Artık bizim için sporun başkenti Edirne. Çok teşekkür ediyorum." dedi.