Gerçeği aratmayan tatbikat

UMKE gönüllülerinin tatbikatı gerçeği aratmadı. Senoryalar etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi.

Gerçeği aratmayan tatbikat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Trakya bölgesindeki  illerin UMKE gönüllülerinin katılımı ile açık arazide gerçekleştirilen tatbikatlar gerçeğini aratmayan senaryolarla gayet etkin ve verimli bir şekilde tamamlandı.

İller arasındaki koordinasyonun sağlanmasını amaçlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Kişioğlu, “ Bu kampın amacı bölge olarak iller arasındaki koordinasyon, uyum, iletişim ve birlikte çalışmayı arttırmaktır. Aynı zamanda misafir kurum ve kuruluş olarak Edirne AFAD ve EDAK (Edirne Arama Kurtarma Ekibi) katılacaktır. İş ortağımız olarak gördüğümüz AFAD ekipleriyle uyum ve koordinasyonu arttırmak ve ortaklaşa tatbikat yapmaktır. 3 günlük kamp boyunca “pusula eğitimi, arazide yön bulma, telsiz eğitimi, KBRN eğitimi, göçük altındaki hastaya yaklaşım, hasta taşıma ve paketleme teknikleri, kriz yönetimi, triyaj ve olay yeri yönetimi” gibi eğitimlerimizi tekrarlamaktayız. Bu eğitimlere takiben uygulamalı arazi tatbikatları ve AFAD ekipleriyle suda kurtarma tatbikatları gerçekleştirilmiştir.” Dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A.Muhsin Kişioğlu; “Özellikle afet durumlarında önemi daha çok ortaya çıkan olay yeri ve kriz yönetimini kusursuz sağlamak; UMKE, AFAD ve yerel arama kurtarma ekipleri ile işbirliği ve koordinasyonu daha da iyi sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatlar arkadaşlarımızın gayret ve özverili çalışmalarıyla istediğimiz neticeleri alarak sonuçlanmıştır. Ayrıca; bölgemiz, kaçak göçmenlerin gerek Meriç Nehri gerekse de Saroz Körfezi üzerinden Yunanistan’a kaçış rotası içinde bulunduğundan ve maalesef zaman zaman üzücü dramlar ve can kayıpları yaşandığından özelikle tatbikat planlarımıza suda tekne facialarına ilk yardım ve ortak kurtarma senaryoları da eklenmiş ve gerçekleştirilmiştir. Geçen sene trafik kazasında vefat eden UMKE gönüllümüz anestezi teknisyeni Oğuz Karabuğday kardeşimizin anısına onun ismiyle düzenlediğimiz 3 günlük UMKE kampımıza ve tatbikatlarımıza katılan tüm personelimize, destek veren kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Turgay Balcı