'Göçmen hareketliliği yüzde 95 azaldı'

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler hız kesmeden devam ediyor. Kentteki devriye yollarının iyileştirildiğini ve personel sayısının artırıldığını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, asayiş olayların yüzde 95 oranında azaldığını söyledi.

'Göçmen hareketliliği yüzde 95 azaldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezer gazetecilere yönelik yaptığı toplantıda Emniyet Müdürlüğünün kent genelindeki yaptığı denetimlere dikkat çekti.

Sınır Kapılarında 574 Kaçakçılık olayın tespit edildiğini ve 2 milyar 45 milyon lira değerindeki eşyanın ele geçirildiğini belirten Sezer, dron ve helikopterle denetimlerin artırıldığını ifade etti.

244 km alanda devriye yollarının iyileştirildiğini ve personel takviyesi yapıldığını vurgulayan Sezer, 50 noktada tedbir alındığını vurguladı.

Dron ve helikopterle devriyelerinin artırıldığını dile getiren Sezer, asayiş olaylarında yüzde 95 oranında düşüş yaşandığına dikkat çekti.

Emniyet güçleri tarafından 484 aracın yakalandığını aktaran Sezer, göçmen kaçakçılığıyla ilgili verileri paylaştı.

Sezer, 663 göçme kaçakçılığı organizatörünün kolluk  kuvvetleri tarafından yakalandığını ve adalete teslim edildiğini söyledi.

Kentte 9 organize suç örgütünün çökertildiğini belirten Sezer, aranması bulunan 3 bin 92 şahsın yakalandığını açıkladı.

Sezer, Narkotik suçlarla ilgili bin 567 kullanıcıya işlem yapıldığını dile getirerek yapılan operasyonlarda 116 kilogram kubar esrarın ele geçirildiğini ifade etti.

Motosiklet kazalarında artış yaşandığına değinen Sezer, buna bağlı olarak ekiplerin noktalarda önlemleri arttırdığını anlattı.

Doğukan Vurgun