Gözü gibi baktığı ağacı Türk bayraklarıyla süsledi

Edirne'de Sabuni Mahallesi Murat Turgu Caddesi Postane Aralığı Sokak'da 30 yıldır esnaflık yapan 55 yaşındaki Kadir Kurt, iş yerinin bulunduğu pasajın önündeki ağacın dallarının kırılması ve zarar verilmesi üzerine Türk Bayrakları ile süsleyip farkındalık oluşturma kararı aldı.

Gözü gibi baktığı ağacı Türk bayraklarıyla süsledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirneli, esnafın doğa ve ağaç sevgisi örnek oluyor. 8 yıl önce iş yerinin önündeki fidanın bakımlarını yaparak gözü gibi koruyup kollayan Kadir Kurt, çevredekilere ağaç sevgisini aşılamak ve bu konuda örnek teşkil etmek amacıyla farklı bir çalışma yaptı.

Edirne merkeze bağlı Hacıumur Köyü doğumlu 55 yaşındaki Kadir Kurt, ağaçları ve yeşilliği çok sevdiği için köydeki bahçesinde bir sürü ağaç diktiğini ve herkese doğa sevgisini aşılamayı amaçladığını söyledi. Yaklaşık 8 yıldır iş yerinin bulunduğu pasajın önünde bulunan ağacın bakımını yaptığını söyleyen Kurt, ağacın sürekli kırılması ve ağaca zarar verilmesi sonrası Türk Bayrakları ile süsleme kararı aldı. Kurt'un yaptığı çalışma çevredeki esnaflar tarafından da büyük beğeni topladı.

Türk Bayrağı'nın çok önemli olduğunu ve ağacı vatan gibi koruyup kolladığını belirten Kurt, ağacın yoldan geçen herkesin ilgisini çektiğini ve kimsenin ağaca zarar vermeye kalkmadığını ifade etti.

" 8 yıldır gözüm gibi bakıyorum"

Ağaç büyüdüğünde arkadaşları ile birlikte gölgesinde oturmayı hayal ettiğini ve bu hayalinin gerçekleştiğini belirten Kurt, "Bu ağaca 7-8 yıldır bakıyorum. Arabalar geçiyor diye kenarlarını kesiyorum. Etrafına taşlar koyuyorum. Ona gözüm gibi bakıyorum. Diğer esnaf arkadaşlarla birlikte ağacın sulamasını yapıyoruz.  Büyüdü ve çok güzel oldu. Herkes elinden geldiğince en azından bir ağaç dikmeye özen göstermeli" dedi.

Dilek Şahin