Gram altının 2 bin lirayı bulması bekleniyor

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Kenarda parası olanlar altına yatırım yaparken, kuyumcu esnafı da gram altının 2 bin lirayı bulmasını beklediklerini belirterek, altın alacaklara acele edin çağrısı yapıyor.

Gram altının 2 bin lirayı bulması bekleniyor

BD Merkez Bankası (FED) faiz kararının açıklanmasıyla birlikte altının yükselişe geçtiğini belirten  Saraçlar Caddesi kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, altının her zaman kazandıran bir yatırım aracı olduğunu ifade etti. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini hatırlatan Cömert,  gram altının 2 bin lirayı bulmasını beklediklerini aktardı.

"Altın artık kısa vadede de yatırımcısına kazandırıyor"

FED’in faizi açıklamasının ardından altın fiyatlarının yukarı doğru hareket etmeye başladığını söyleyen Cömert, "Gram altın bin 730 civarında seyrediyordu. FED kararını açıklaması ile birlikte, yukarı doğru hareket etmeye başladı. Bundan sonra düşüş olacağını sanmıyoruz, yukarı doğru hareket etmeye devam edecektir. Altın bundan sonra rekor üzerine rekor kırmaya devam edecek. Zaten altının en güvenli liman olduğunu her zaman söylüyoruz. Altın artık kısa vadede de yatırımcısına kazandırıyor. Bu yüzden yatırım yapmayı düşünen ve parası olan vatandaşlarımız hiç vakit kaybetmesin ve beklemesin" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan