Güçlü Edirne için kadın zarafeti

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kadınlar Şehri Konuşuyor' programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Güçlü Edirne için kadın zarafeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadınlar Şehri Konuşuyor" konulu söyleşiye Cumhur İttifakı AK Parti Edirne Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce katıldı. Kadınların sorularını yanıtlayan Uymaz, kadınların zarafetinden ilham aldıklarını, kadınlarla ilgili çalışmalara öncelik vereceklerini söyledi.

Akmeşe, yerel seçimlerde kazanmanın yolunun kadınlara güvenmek ve onların desteklerini almakla olacağını ifade etti.

“Mücadelemiz 31 Marttan Sonrada Devam Edecek”

Kadınlar ile daha iyi iletişime geçmek ve onların sorunlarını birebir öğrenmek için sık sık ev ziyaretleri yaptıklarını söyleyen Uymaz, Edirne’de yaşanan sorunlardan en çok kadınların etkilendiği de vurguladı. Uymaz, şöyle devam etti: 6 Aralık’ta seçim çalışmalarına başlarken kadınlarımızın zarafetini bu seçime yansıtacağımızı söyledik. 400 civarında ev ziyareti yaptık. Bu ev ziyaretlerinde evde bulunan kişilerin %80’i kadınlarımızdan oluşuyordu. Kadınlarımıza ulaşma çabası içerisinde olduk. Bizim amacımız kendimizi kadınlarımıza anlatmaktı. Çünkü bu işin çilesini en çok kadınımız çekiyor. Edirne’de sular kötü akıyorsa bunun çilesini kadınlar çekiyor, Edirne’de ulaşım sorunu varsa bunun çilesini kadınlar çekiyor. Çağdaşlık diyoruz, modernlik diyoruz, kadına öncelik sağlanması diyoruz. Sözümüzü tutmak için seçim kampanyalarını çirkinleştirmedik. Benim bilmediğim birçok şeyi evlere gittiğimizde kadınlar söyledi. Biz belediye başkanı olduğumuz zaman Edirne’de altyapıyı 5 yıl içerisinde bitirmiş bir belediye başkanı olarak bahsedilmek istiyorum. Edirne’deki bu mücadeleleri 31 Marttan sonra hep birlikte devam ettirelim istiyorum. Sürekli toplantı yapan bir belediye başkanı yerine, ev ziyaretleri yapan bir belediye başkanı olmak istiyorum.”

Belediye çalışanları için işten çıkartıp yenilerini alma konusunda kötü bir şekilde siyaset yapılmasını asla kabul etmediğini belirten Uymaz, Belediye çalışanlarının baş tacı olduğunu kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını dile getirdi.

İpek Deniz