Güner, 'Türk milleti varlığından ve bağımsızlığından vazgeçmeyecek'

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Güner 'Cumhuriyet'imizin kuruluşunu müjdelediği, şanlı tarihimizin dönüm noktalarımızdan olan büyük zaferimizin 101. yıldönümünü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz' dedi.

Güner, 'Türk milleti varlığından ve bağımsızlığından vazgeçmeyecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Güner, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Geçmişin zaferlerle dolu olduğunu dile getiren Güner; "Bugün, geçmişi kahramanlık ve zaferlerle dolu Aziz Milletimizin, vatan toprağı uğruna verdiği kurtuluş mücadelesini başarıyla neticelendirerek, Anadolu'yu ebedi vatanımız olarak bir kez daha tescillediği, cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelediği, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan büyük zaferimizin 101. yıl dönümünü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos 1922'de İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Aziz Milletimizin azmi, inancı ve kararlılığıyla Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi kazanılmıştır. Aziz milletimiz aynı kararlılıkla 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle 'Ya İstiklal Ya Ölüm' tercihi ile baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir. Türk milleti, o gece yüzlerce şehit ve binlerce gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur" İfadelerini kullandı.

Türk milletinin varlığından ve bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini dile getiren Güner, ay yıldızlı bayrağın ilelebet dalgalanacağını söyledi.

Haber Merkezi