'Güneş gözlüğü kışın da olmazsa olmaz'

Güneş gözlüğü, hem kadınların hem de erkeklerin severek kullandıkları aksesuarların başında geliyor. Gözleri zararlı UV ışınlarından korumasının yanı sıra, birçok farklı çeşidiyle şıklığa katkı sağlıyor. Özellikle yaz aylarında vazgeçilmez olan güneş gözlükleri, kış aylarında da önemli bir koruma sağlayarak göz sağlığını korumada rol oynuyor.

'Güneş gözlüğü kışın da olmazsa olmaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gözlük sektöründe 15 yıldır çalışan Levent Yaçi, güneş gözlüğünün sadece yazın kullanılmasının bir yanılgı olduğunu vurguladı. “Biz güneş gözlüğünü aksesuar olarak görmüyoruz. Güneş gözlüğü sadece yazın takılır algısı yanlış. UV ışınları yazın da kışın da var; gözümüzü korumamız için elbette yıl boyu kullanmalıyız diye belirtti.

Yaçi, kışın hafif renkli camlı güneş gözlüklerinin tercih edilmesini önerdi.

Yaçi, “Çok karlı günlerde ise sarı aynalı camlar ideal; çünkü karda daha berrak bir görüş sağlıyor ve gözleri dinlendiriyor. Özellikle mavi veya yeşil göz rengine sahip bireyler, kışın UV ışınlarından daha çok etkileniyor.” dedi.

Uzun yol şoförleri için puslu ve sisli havalarda sarı camlı gözlüklerin hayat kurtarabileceğini belirten Yaçi, “Sisli havalarda sarı camlar daha berrak bir görüş sağlıyor ve dikkati artırıyor,” diyerek sürücülere özel tavsiyelerde bulundu.

Güneş gözlüğü alırken güvenilir yerlerden alışveriş yapılmasının da önemine dikkat çekti.

Yaçi,“Gözlüğü gözlükçüden, saati saatçiden almak gerekir. Bu, hem kalite hem de sağlık açısından kritik.” diye konuştu.