Gurbetçiler arabalı treni tercih ediyor

Yıllık izinlerini anavatanlarında geçiren gurbetçilerin hüzünlü dönüşleri sürüyor. Gurbetçiler, Sınır kapılarının yanı sıra araçlarını da yanlarında getirebildikleri arabalı trenle seyahati tercih ediyor.

Gurbetçiler arabalı treni tercih ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler dönüş yolculuğu için Edirne'ye geliyor. Karayolunu tercih etmeyenler ise istasyondan arabalı trene binerek ülkelerine dönüş yapıyorlar.

Memlekete dönüş yolunda uzun saatler direksiyon başında araba kullanmak istemeyen gurbetçiler, araçlarını trene yükledikten sonra yataklı vagonlarda dinlenerek yolculuk yapabiliyor.

47 yıldır Almanya’da yaşayan Metin Taş,  Türkiye’de üç ay kaldıktan sonra dönüş yolunda arabalı tren tercih ettiklerini söyledi.

Her yıl dönüş yolunda arabalı tren kullandıklarını aktaran Taş, “Yolculuk 30 saat sürüyor ve tek şoför olduğum için trenle gitmeyi daha güvenli buluyorum. Ayrıca Bulgaristan’da yaşadığımız zorluklar nedeniyle de bu rotayı tercih ediyorum. Arabalı tren, Avusturya’ya kadar gidiyor, bu da yolculuğumu kolaylaştırıyor.” diye konuştu

‘Ülkemizden ayrıldığımız için üzgünüz’

Taş, yolculuğun hem rahat hem de güvenli olduğunu dile getirdi.

Ülkeden ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyleyen Taş, “Ülkemizden ayrıldığımız için üzgünüz, ama artık dönüş vakti geldi. Türkiye’de geçirdiğimiz zaman her ne kadar güzel olsa da, Almanya’daki hayatımıza devam etmemiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

.