'Halkımız ve basın ile iç içe olacağız'

05 Kasım 2018 Pazartesi günü göreve başlayan Edirne Valisi Ekrem Canalp, kentte görev yapan gazetecilerle makamında tanışma toplantısı düzenleyerek bir araya geldi.Vali Canalp, gücünü halktan alan basın mensuplarıyla tanışmak ve Edirne ile ilgili gözlemlerini paylaşmak istediğini dile getirdi.

'Halkımız ve basın ile iç içe olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Canalp, basın mensuplarını kapıda karşılayarak, tek tek tokalaştı ve tanıştı.

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne'ye geleli kısa bir süre olmasına rağmen çok ilgi ve alaka gördüğünü, sıcak bir şekilde karşılandığını, buradaki insanların çok cana yakın ve samimi olduğunu söyleyerek; Edirne'de vali olmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.

“Halkla iç içe olacağız”

Vali Canalp, “Göreve başlandığı zaman kural olarak protokol ziyaretleri olur ya da iadeyi ziyaretlerle zaman geçer bunların yapılması gerekir. Bu da işimizin bir parçasıdır. Fakat burada asıl önemli olan işlere odaklanabilmek ve halkla iyi diyaloglar kurabilmektir, halkla yan yana bulunabilmektir” dedi.

Canalp, Basının demokraside önemli bir güce sahip olduğunu anlatan Canalp, basın mensuplarının da bu gücün kaynağını halktan aldığını söyledi.

“Basın ile halk bir bütündür”

Basının halkın sorunlarını iletmede köprü görevi gördüğünü dile getiren Canalp, basın mensuplarıyla sürekli iletişim ve diyalog halinde bulunmanın en büyük arzularından birisi olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “Hepiniz hoşgeldiniz. Aslında bugün bir haber değil de sizinle bir araya gelmek, tanışmak istemiştim. Ama bu da gazeteciler açısından bir haber ve ihtiyaçtır. Edirne'ye geleli kısa bir süre oldu ama çok sıcak bir şekilde karşılandım. Buradaki insanlar çok cana yakın ve samimi. Edirne'ye vali olmak benim için gerçekten bir ayrıcalık oldu. Buradaki vatandaşlara hizmet etmek benim için bir bahtiyarlık olacak. Edirne sadece Edirne'den ibaret değil. Burası Balkan coğrafyasının da kalbi. Bu coğrafyada iyi ilişkilerimiz var. Güçlü ekonomik ilişkilerimiz var. Bunun yansımalarını da Edirne'de görüyoruz. Hafta sonları otellerde boş yer olmuyor.Bulgar ve Yunan vatandaşların ziyaretleri yoğun oluyor.Edirne'yi çok iyi buldum.”

Bir gazetecinin "2000’yılında Edirne'de bir dönem valilik yaptıktan sonra vefat eden eski Vali Fahri Yücel'e benziyorsunuz, İnşallah onun gibi unutulmaz hizmetler yaparsınız" söylemi üzerine cevap veren Vali Canalp, esnaf ziyaretleri sırasında kendisine benzetilen Yücel'in kente görev yaptığı süre zarfından Edirne halkı tarafından çok sevildiğini öğrendiğini söyledi.

“Makam ve mevkiler geçicidir”

Vali Fahri Yücel'in kendileri için güzel bir örnek olduğunu dile getiren Vali Canalp, "Her meslekte olduğu gibi önümüzde takip edilmesi gereken bir örneklerden birisini işaret ediyor. Allah rahmet eylesin. Fahri valimizin her valimiz gibi yapmış olduğu hizmetler var ama herkesin bahsettiği farklı bir özelliği de var, o da halkla çok iyi iletişimi ve diyalogu olması. Bence de öyle olmalıyız. Hayatın bize vermiş olduğu meşgalelerden belki unvanlarımızdan bir şekilde sıyrılmalıyız. Hepimiz sıradan bir insanız. Makam,mevki bunların hepsi geçici. Bunu da içimizden geldiği gibi yapmalıyız.Nice valiler gelip geçer, önemli olan unutulmamak ve güzel bir şekilde anılmaktır.Rabbim bizlere de o şekilde anılmayı nasip eylesin." Şeklinde konuştu.

Vali Canalp, İlk defa gidilen bir yerde asıl şeyin sıfırdan başlamak olmadığını ve göreve başlamadan önceki Pazar günü Enez hariç tüm ilçeleri gidip gezme imkânı bulduğunu,  gözle görmenin ayrı bir güzellik olduğunu kahvelere uğrayıp halkla sohbet etmenin büyük mutluluk verdiğini belirtti.

“Edirne unutulmaz bir şehir”

Edirne’de görev yapmış valilerin Edirne’yive Edirnelileri unutamadıkları tespitinin olduğunu söyleyen Vali Canalp, “ Edirne özellikli bir ildir. Doğasıyla olsun kültürüyle olsun bambaşka bir havayı içeriyor. Öyle anlaşılıyor ki Edirne’yi Edirne yapan asıl Edirnelilerin kendileridir.İnsanların zihninde iz bırakan şey Edirnelilerin sıcak ve sevecen olmasıdır. Bunları öğrendikten sonra da Edirne için ayrı bir heyecan ve merak duydum. Ümit ediyorum ki;bu heyecan ve meraklaEdirne için güzel, faydalı işler yapacağıma inanıyorum.” Diye konuştu.

Vali Canalp, gazetecilere küçük bir bilgilendirmede bulunarak; “Yapmış olduğunuz her haber mutlaka okunacak, takip edilecek ve değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Bazen hiç farkında olmadığınızda bile uzun vadeli sistematik etkileri olabilir. Yazdığınız küçük bir makale veya yorumun bile dikkate alınacağı, geleceğe yönelik bir etkisinin olabileceğini bilmenizi isterim” ifadelerinde bulundu.

Çelenk ve çiçekler bağışlanacak

Makamına gelen çiçek ve çelenklerin yakın zamanda ilkokullara bağışlanacağını söyleyen Vali Canalp;

 “Protokol ziyaretleri bittiği zaman gittiğimiz ilkokullarda öğrencilere bu çiçekleri takdim etmek istiyorum. Öğrenciler zaten birer çiçek, biz de çiçekleri çiçeklerle buluşturacağız” dedi.

“Edirne turizmine katkılar sağlayacağız”

Edirne’ye nitelik olarak baktığınızda kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyleyen Vali Canalp, “Burası dünyanın en büyük ve en kökleşmiş imparatorluklardan birisine bir yüzyıla asra yakın başkentlik yapmış olan bir ildir. Bu il aynı zamanda Osmanlı’da değil, üç farklı dinin de karargâhı olan bir ildir.Edirne’nin kültürü ve sahip olduğu değerler ve bu kültürel değerlerin aynı zamanda turistik nitelik taşıyor olması Edirne için bir fırsattır. Önemli olan şey fırsatları iyi değerlendirebilmektir. Bu tarihi eserlerin restorasyonu ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bizim yapmamız gereken şey sürdürülebilir ekonomik gelişmeyi sağlayabilmek için Edirne’nin var olan fırsatlarını ekonomiye katmak olmalıdır” dedi.

Vali Canalp, Edirne'de görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve bundan sonra hep birlikte çalışarak kenti daha güzel noktaya taşıyacaklarını vurguladı.Vali Canalp, toplantının ardından gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özlem Ceylan