Hamsi bolluğu balıkçı esnafının yüzünü güldürdü

Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğu hem tezgahları şenlendirdi, hem de balıkçı esnafının yüzünü güldürdü. İlk gün 1 buçuk ton hamsi sattıklarını ve uzun kuyruklar oluştuğunu söyleyen Balıkçı Esnafı Yusuf Çimen, ilerleyen günlerde 3 kilosunun 50 liradan satılması yönünde beklentilerinin olduğunu aktardı.

Hamsi bolluğu balıkçı esnafının yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Denizlerin kuru fasulyesi olan ve özellikle dar gelirli ailelerin sofralarını süsleyen hamsi, hem alıcısının hem de satıcısının yüzünü güldürdü. Sezon başında 100-150 liradan satışa sunulan hamsinin 50 liraya düştüğünü duyanlar, soluğu balık satıcılarında aldı. Zaman zaman balık satıcılarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Karadeniz kıyılarına kar yağması nedeniyle denizlerde yaşanan bolluk ve bereketin tezgahlara da yansıdığını söyleyen Balık Pazarı esnafı Yusuf Çimen, gün geçtikçe hamsi fiyatının düşmesini ve bolluğun artmasını beklediklerini aktardı.

"İlk gün 1 buçuk ton hamsi sattık"

İlk gün 1 buçuk ton hamsi sattıklarını aktaran Çimen, "Elimizde 3 buçuk-4 ton hamsi geldi. 3 saatte bitti. Herkes torunuyla, geliniyle gelip kilolarca hamsi aldı. Fiyatların düştüğünü duyan geldi. Çok şükür hep 3-5 kilo aldılar. Hamsi yoğun ilgi gördü. Çünkü uzun zamandır herkes balığın fiyatının düşmesini bekliyordu. İlerleyen günlerde fiyatın daha da düşmesini bekliyoruz. 3 kilo 50 olması yönünde temennimiz var" dedi.

Doğukan Vurgun