Kahraman köpekler

Edirne Jandarma Komutanlığının gerçekleştirdiği operasyonlarına katılan hassas burunlu köpekler düzenli eğitimlerden geçirilerek her an göreve hazır bekliyor.

Kahraman köpekler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan eğitimli köpekler bomba arama, iz takip, uyuşturucu operasyonları gibi zorlu görevlerde güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı oluyor.

Operasyonlarına katılan hassas burunlu köpekler " düzenli eğitimlerden geçirilerek her an göreve hazır bekliyor.

Eğitimli 10 köpek bomba arama, iz takip, uyuşturucu operasyonları gibi zorlu görevlerde güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı oluyor.

Ekipler, yol kontrolü, kaçakçılık önleme, uyuşturucu madde arası gibi zorlu görevlerinde hassas burunlu köpekler düzenli olarak eğitim yapıyor.

Narkotik dedektör köpekleri 8, silah, mühimmat ve patlayıcı köpekleri 16, çay - tütün dedektör köpekleri ise 2 ayrı maddeye tepki verecek şekilde eğitiliyor.

Temel eğitimi başarı ile bitiren dedektör köpekler idarecisi ile adaptasyon sürecinden geçiriliyor.

Dedektör köpek ve idarecisi eğitmenlerine adaptasyon süreci ile başlıyor. 3 hafta sürecek adaptasyon eğitim sürecinde dedektör köpek ve idarecisi arasında bağ kuruluyor ve temel komutlar öğretiliyor.

Eğitimlerin en zorlu olanı patlayıcı tespiti. Patlayıcı maddeyi çok kısa sürede tespit eden köpeklere, narkotik ve devriye köpeklerinden farklı bir tepki vermeleri öğretiliyor.

Görevi süresince tek bir eğitmenle çalışan köpekler, düzenli eğitimle her an göreve hazır halde tutuluyor.