Hava ısınıyor, güneşli günler geri dönüyor

Son 1 aydır etkili olan soğuk ve yağışlı hava Edirne'yi terk etti. Yeni haftayla birlikte hava sıcaklığı yükselişe geçiyor.

Hava ısınıyor, güneşli günler geri dönüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de uzun süredir etkili olan ve Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı hava etkisini kaybetti. Bu hafta itibariyle hava sıcaklığının yükselişe geçmesi ve termometrelerin  20 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Edirne'de Nisan ayına girilmesine rağmen etkili olan soğuk ve yağışlı hava vatandaşları şaşkına çevirmiş kaldırdıkları kışlıkları tekrardan dolaplardan çıkarmalarına sebep olmuştu. Sınır köyler beyaza bürünürken kent merkezinde de kar yağışı etkili olmuştu. 

Edirneliler, yeni haftaya güneşli bir günle başladı. Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde yeniden artışa geçmesi ve termometrelerin 20 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığının 15 Nisan Salı parçalı bulutlu 5/19, 16 Nisan Çarşamba parçalı bulutlu 7/21, 17 Nisan Perşembe parçalı bulutlu 7/23, 18 Nisan Cuma parçalı bulutlu 7/22 derece olacağı tahmin ediliyor.