Hava sıcaklığı mevsim normallerine dönecek

Edirne'de bir süredir devam eden kavurucu sıcak, yerini yağışlı ve serin havaya bırakacak. Meteoroloji verilerine göre, kentte perşembe öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı mevsim normallerine dönecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın 25 Temmuz 2024 Perşembe günü itibariyle yerini serin ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor. Kentte sıcaklığın 10 derece birden düşmesiyle birlikte yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Edirne’de hava serinliyor. Sıcaklığın yaklaşık 10 derece düşmesiyle 25 Temmuz 2024 Perşembe günü kentte 12.00 ile 18.00 saatleri arasında yağış bekleniyor. Bunaltıcı sıcakların ardından  gök gürültülü sağanak yağışın ferahlık vermesi bekleniyor.

Yağışlı hava ile birlikte sıcaklığının en yüksek 28 derece olması bekleniyor. Meteoroloji hava tahmin raporuna göre, hafta sonu sıcaklığın yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Yağış özellikle ayçiçeği üreticisine ve tarlalara can suyu olacak.  Kış yağışlarının ardından bahar yağışlarının da yetersiz kaldığı kentte, Tunca Nehri kuruma noktasına geldi. Ayçiçeği, mısır ve çeltik üreticileri yaşanan kuraklık nedeniyle mahsullerini sulayamaz oldu. Bölgede beklenen yağışın ardından nehirdeki suyun debisinin de artması bekleniyor.

Meteorolojinin verilerine göre Edirne'de 25 Temmuz Perşembe hava sıcaklığının 22-31, 26 Temmuz Cuma 19-32, 27 Temmuz Cumartesi 19-33, 28 Temmuz Pazar 20-37 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Dilek Şahin