Hedef 200 kilometrelik sıcak asfalt

Edirne İl Özel İdaresi tarafından sıcak asfalt yol yapım çalışmaları devam ediyor. Geride kalan 1 yıl içerisinde yol yapım çalışmalarında 100 kilometre tamamlandı. Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, hedeflerinin 200 kilometrelik yolu tamamlamak olduğunu söyledi.

Hedef 200 kilometrelik sıcak asfalt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan köy yollarını iyileştirme çalışmalarında, toplamda 200 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplanması hedefleniyor.

Vali Yunus Sezer’in talimatıyla İl Özel İdaresi tarafından Havsa ilçesinde kurulan sıcak asfalt üretim şantiyesi, bölgedeki yol yapım çalışmalarının temelini oluşturuyor. Bu şantiyede üretilen asfalt, köy yollarının kalitesini artırarak daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamayı amaçlıyor.

Valilik, projeyle köylerde yaşayan vatandaşların ulaşım sorunlarını çözmeyi ve köy yollarını daha modern hale getirmeyi hedefliyor.

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, Kurtbey ile Salarlı köyleri arasındaki yolda devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Ciğerci, hedeflerinin 2025 yılı içerisinde 200 kilometrelik yolu tamamlamak olduğunu söyledi.

Köy yollarını sıcak asfaltla buluşturarak daha konforlu hale getirmeyi amaçladıklarını ileten Ciğerci, “Köylerimizi sıcak asfaltla buluşturmanın daha konforlu karayolları standartlarında yollar yapmanın hedefiyle bu yola çıktık. Hedefimizi 200 kilometre olarak belirledik ve 1 yıl boyunca bugün 2024 yılı ekim ayındayız. Sezonu hiç kapatmadan hava şartları müsaade ettiği müddetçe çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık 100 kilometreye yakın sıcak asfalt yapmış bulunmaktayız. Gerçekten bizler her yol çalışmasına gittiğimizde ekibimizle gurur duyuyoruz. Yaptığımız yolların niteliğini vatandaşlarımızın kullanımında nasıl sonuçlar verdiğini görmüş oluyoruz. Bu noktada sıcak asfaltın birçok avantajı var. Biliyorsunuz daha öncelerinde sati kaplama yollar nitekim sati kaplama yollar yapmamız gereken yollarda oluyor. Özellikle grup yollarımızda yani grup yollarımızdan kastım en az 6-7 köyümüzün kullandığı yollarda uzun ömürlü 15-20 yıl dayanımı yüksek sıcak asfalt yapma noktasında kararlıyız ve yolumuza bu kapsamda devam ediyoruz. Bugün de yine bu çalışmalardan bir tanesindeyiz. Bundan önce Uzunköprü sahil yolumuz dediğimiz Uzunköprü ilçesiyle merkezi yaklaşık 20 kilometre kısaltan 24 kilometrelik bir sahil şeridimizi yapmıştık. Yine yıl içerisinde turizm yollarımızı Saroz körfezine giden turizm cennetimize giden yollarımızın sıcak asfalt kalitesini artırmıştık. Sayın valimiz bize bir hedef koydu bizde bu hedefe 200 kilometre sıcak asfalta ekibimizle beraber hız kesmeden ulaşmak için tüm gücümüzle devam ediyoruz.” Dedi.

Ciğerci, kaliteden ödün vermeden çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Sıcak asfalttın sati kapmalama yola göre avantajlarını anlatan Ciğerci, yolun uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanılacağını aktardı.

Sati kaplama yollarda ağır tonajlı araçların deformeye yol açtığını ve bu yüzden tercih etmediklerini dile getiren Ciğerci, “Dayanımı yüksek yaklaşık şu anda üzerinde bulunduğumuz yolda biz 13 santimetreye yakın asfalt döküyoruz. Sıkıştırmayla 10 santimetreye iniyor bu. Sıkıştırdıktan sonra da biz aynı gün sıcak asfaltı vatandaşlarımızın kullanımına açabiliyoruz. Bu yaptığımız yol yaklaşık 15-20 yıl boyunca biz bir daha dönük bakmayacağız. Bu yol artık bizim için 15-20 yıl boyunca vatandaşlarımızın kullanımında tonajlı araçlar geçse de araç kullanımını yoğun olsa da herhangi bir sorun yaşamadan kullanabileceğimiz bir yol formatına dönüşmüş oldu.

Biz aslında uzun vadeli yollar yapmak peşindeyiz. Bu noktada da bu yıl içerisinde dediğim gibi son 1 yılda hiç durmadık. Yılın ilk 9 ayında yaklaşık 80 kilometre geçtiğimiz 2023 yılı Ekim-Aralık ayı arasında 26 kilometreye yakın yol yaptık. Önümüzdeki yıl 2025 yılına yaklaşıyoruz 2025 yılı yatırım programımızda da yine 100 kilometre sıcak asfaltı planlıyoruz. Bunun yanında sati kaplama hiç mi yapmayacağız. Bazı ara yollarımız var iki köy arasını birleştiren oralarda sati kaplamalara devam edebiliriz ama lokomotifimiz sıcak asfalt oldu. Vatandaşlarımız memnun, muhtarlarımız memnun. Bu noktada desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz Yunus Sezer’e, İl Genel Meclisi’mize, İl Özel İdaresi’ndeki tüm arkadaşlarıma şahsın nezninde şükranlarımı sunuyorum teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.