Hız radarları devre dışı

Edirne'de 7 hız radar devre dışı kalırken, kırmızı ışık ihlali için kullanılan 5 radar devrede kaldı. Başkan Gürkan, " Hız limitlerinin aşıldığı alanlardaki kazalar incelenmeli" dedi.

Hız radarları devre dışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasından sonra toplananEdirne  İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, radarlar ile ilgili kararların alındığını belirttiler. TEDES sistemi ile ilgili olarak yeni düzenlemeler olana kadar Edirne'de bulunan 7 hız limit radarının devre dışı bırakıldığını belirten yetkililer, kırmızı ışık ihlalini tespit eden 5 radarın ise çalışmaya devam edeceğini söylediler.

TEDES sistemindeki tabela, uyarı işaretleri,  mesafeler gibi konularda yeni düzenmeler yapılacağını ve bu nedenle 7 hız radarının devre dışı bırakıldığını belirten yetkililer, Orduevi kavşağı, Ziraat bankası kavşağı, SSk kavşağı, Tıp Fakültesi kavşağı gübü alanlarda bulunan ve kırmızı ışık ihlalini yakalayan radarların ise devrede olduklarını belirttiler. Yetkililer yeni düzenlemelerin yapılmasından sonra hız limitini tespit eden radarlarla ilgili açıklama yapılacağını söylediler.

"KAZALARA BAKILMALI"

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı Recep Gürkan, " Özellikle şehir içinde radarların olduğu bölgelerdeki ölümlü kazalar incelenmeli. radar konulmadan önce kaç ölümlü kaza olmuş, radardan sonra kaç kaza olmuş. Bizim için insan hayatı önemli. İç İşleri Bakanlığı yeni düzenlemeler yapacak. şimdilik onları bekliyoruz" dedi.

Haber Merkezi