HÜDA PAR'a tepki

Türk Ocakları Edirne Şubesi, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4'üncü maddesi ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

HÜDA PAR'a tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Ocakları Edirne Şubesi Başkanı Yakup Öz, Saraçlar Caddesi’nde şube adına açıklama yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu anayasanın 4. maddesiyle ilgili açıklamalarını hatırlatan Öz, eleştirilerde bulundu.

Öz, Yapıcıoğlu’nun anayasanın 4’üncü maddesine karşı çıktığını dile getirirken, “Şark kurnazlığı yaparak dört madde değil, dördüncü maddeye karşıyız diyorlar. Bu şahıslar 4’üncü maddeyi kaldırarak ne demek istiyorlar. Yani demek istiyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti’nin dili, bayrağı, başkenti ve Atatürk milliyetçiliğine bağlılığını garanti altına alan ilk 3 maddesi, evrensel hukuk standartlarına uygun olarak değiştirilebilirmiş. Ama yine de lütfetmişler, ancak tarihsel gelenek itibariyle Türkiye devleti bir Cumhuriyettir ibaresi kalabilirmiş. Taliban kafalı, gerici birkaç yobaz istedi diye ne anayasamızın ilk 4 maddesinden ne Atatürk’ten ne demokrasiden, ne Cumhuriyetten, ne de laiklikten vazgeçeriz. Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışmayın. Anayasa’nın ilk 4 maddesi, Türk milletinin kırmızı çizgisidir. Herkes aklını başına devşirsin ve bu gerçeği asla unutmasın. Türk adından rahatsız olanın, Türk vatanında yeri de işi de yoktur. Federatif yapıda, etnik kimlikli, çok dilli Anayasa için heveslenenleri uyarıyoruz. Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini ve Türk vatandaşlığı tanımını tartışmaya açmak vatana ihanettir.” Sözlerine değindi.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Öz, “Bu zor dönemde ‘Ben Türk’üm’ diyen her Türk milliyetçisinin omuz omuza vererek milletimizin kutsal emanetlerine sahip çıkması ve tarihin bizden beklediği sorumlulukları üstlenmesi elzemdir. Bizler sadece vatanımızı korumakla değil; aynı zamanda Türklüğün izzetini ve haysiyetini yaşatmakla da yükümlüyüz. Birliğimizin gücü, milletimizin gücüdür. Ne mutlu Türk’üm diyene.” İfadelerini kullandı.