İba, 'Demokrasi dışı müdahalelerin karşısında olacağız'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 44. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 12 Eylül'ü 'tarihe kara bir leke olarak geçen' bir gün olarak nitelendirdi. İba, darbecilerin pek çok hukuksuz ve adaletsiz uygulamaya imza attığını vurguladı.

İba, 'Demokrasi dışı müdahalelerin karşısında olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesajında, milletin egemenliğini hedef alan tüm darbe ve antidemokratik müdahalelere karşı en güçlü cevabın demokrasiye sahip çıkarak verildiğini ifade eden İba, "12 Eylül darbesi, ülkemizi sosyal, ekonomik ve hukuki anlamda derin yaralarla baş başa bıraktı. İfade ve basın özgürlüğünden sendikal haklara, eğitimden adil yargılanmaya kadar birçok alanda ağır kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalar, halkımızın gündelik yaşamını çekilmez hale getirdi" dedi.

İba, demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, "Demokrasi dışı müdahaleler kimden gelirse gelsin, her zaman karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz direnişi, tüm darbelere verilen en güçlü cevap oldu. Yaşasın demokrasi" ifadelerine yer verdi.