İba, 'Malazgirt Zaferi Anadolu'yu vatan kılmıştır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kapsamında mesaj yayımladı. İba mesajında, '953 yıl önce Sultan Alparslan'ın cesareti, şanlı ordumuzun ve kadim milletimizin azim ve kararlılığı, Anadolu'yu vatan kılmıştır.' İfadelerini kullandı.

İba, 'Malazgirt Zaferi Anadolu'yu vatan kılmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kapsamında mesaj yayımladı. İba mesajında, “953 yıl önce Sultan Alparslan'ın cesareti, şanlı ordumuzun ve kadim milletimizin azim ve kararlılığı, Anadolu'yu vatan kılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Malazgirt Zaferi’yle Türk’ün Anadolu topraklarına ebediyetten vatan kıldığını belirten İba, “Malazgirt Zaferi, Türk Milleti'nin yeniden diriliş ve yeni başlangıçlar yapmasının ilk adımıdır. Zaferinin ardından Anadolu, bin yıla yakın süredir Türk Milleti'nin iman kalesi olmuştur. Bu aziz toprakların insanları dün olduğu gibi bugün de o planları bozdu, yarın da bozacak. Bizlere düşen görev, al bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı ve atalarımızdan bize emanet kalan kutsal miraslarımızı, gelecek kuşaklara şan ve şerefle aktarmaktır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü yıldönümünü kutluyor, zaferin büyük komutanı Alparslan'ı ve bu savaşta şehitlik mertebesine erişenleri rahmet ve şükranla anıyoruz.” dedi.