İlk doğal parkur Avrupa Kürek Federasyonu delegesinden tam not aldı

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler Türkiye Kupası, renkli görüntülere sahne oldu. Avrupa Kürek Federasyonu Teknik Delegesi Eva Szanto, Meriç Nehri'ndeki Türkiye'nin olimpik standartlardaki ilk kürek parkurundan çok etkilendiğini belirtti.

İlk doğal parkur Avrupa Kürek Federasyonu delegesinden tam not aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentin en önemli su kaynaklarından Meriç Nehri'nde oluşturulan 2 kilometrelik doğal parkur için Avrupa Kürek Federasyonu'nu temsilen Edirne'ye gelen Eva Szanto, Meriç Nehri'nde gerçekleştirilrn Gençler Türkiye Kürek Kupası yarışlarını izledi.

Szanto, gazetecilere yaptığı açıklamada nehirdeki parkurdan çok beğendiğini dile getirdi. 
Szanto, Nehre kurulan ilk doğal parkurun heyecanlı yarışlara ev sahipliği yaptığını söyledi. 
Nehirdeki parkurun arka planındaki tarihi köprüyle birlikte harika bir lokasyon oluşturduğunu aktararak Eylül ayında Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek U23 Avrupa Şampiyonası için heyecanlı olduklarını belirtti. 

Kürek sporunun daha çok yayılması ve gelişmesi için yapılan çalışmaları desteklediklerini ifade esen Szanto, "Parkurun birbirinden heyecanlı organizasyonlara ev sahipliği yapacağını düşünüyorum. Çok güzel çok harika bir parkur.  Yeni kürek parkurlarının yapılmasını görmekten ve kürek sporunun gelişmesinden dolayı her zaman mutlu oluyoruz. Bu yapılan çalışmalar Türkiye'de kürek sporunun gelişmesine katkı sağlıyor. Bu yatırımlar kesinlikle buna değer. Çok etkileyici bir parkur ve burada U23 Avrupa Şampiyonası yapılacak." Dedi.
Szanto, ilerleyen zamanda  parkurun uluslararası kürek organizasyonlarına da ev sahipliği yapacağını söyledi.