İphone 7 tanıtıldı

​​​​​​​Apple dün akşam gerçekleştirdiği etkinlikle İphone 7 modelini resmi olarak tanıttı. İşte İphone 7 hakkında merak edilenler.

İphone 7 tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İphone 7, bugüne kadar yapılmış en iyi İphone olarak Apple firması tarafından tanıtıldı. Şimdiye kadar sunulan en iyi performans ve pil ömrüne sahip olan İphone 7, stereo hoparlöre ve çift kameraya sahip (Plus olanı). Tasarımında çok büyük bir değişiklik olmayan İphone 7 modelinde, anten şeritleri kasanın alt ve üst bölümüne konumlandırılmış. Yeni nesil kablosuz kulaklıklar kullanılan İphone 7 modelinde kulaklık girişi bulunmuyor. Kulaklık girişi yerine telefona ikinci hoparlör eklenmiş. Bu sayede artık İphone 7 ile müzik dinlemek daha keyifli bir hale geliyor. İphone 7 aynı zamanda Apple’ın suya dayanıklı ilk modeli olma özelliğine sahip. Yeni nesil İphone maksimum 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca su sızıntılarına karşı dayanıyor.

İki nesildir süren 4.7 inç büyüklüğünde ve 750 x 1334 piksel çözünürlüklü ekran iPhone 7 modelinde de kullanılmaya devam ediyor. IPS LCD tabanlı ekran inç başına 326 piksel yoğunluğu sunuyor. Ancak ekran daha iyi bir renk kalitesi ve parlaklık sunuyor. İphone 7 gücünü dört çekirdekli Apple 10 Fusion işlemciden alıyor. Hafıza olarak ise artık 16 GB’lık modeller olmayacak. 32 GB ile başlayan depolama seçeneği 128 GB ve 256 GB olarak devam ediyor. Yine 12 megapiksel ancak daha büyük bir sensöre sahip kamera kullanılan İphone 7 OIS özelliğini de destekliyor. Bu sayede görüntülerde kayma ve bozulmalar önemli ölçüde önleniyor.

Arka kamerada ayrıca dört LED’li True Tone Flash kullanılmış. Telefonun ön bölümünde ise f/2.2 lense sahip 7 megapiksel kamera yer alıyor. Yeni ana ekran düğmesinin kullanıldığı İphone 7, yeni renk seçeneklerine de sahip. Telefonun Türkiye’ye geliş tarihi ve fiyatı henüz belli değil. Fiyatının ise 3800 TL civarlarında olması bekleniyor.

Haber Merkezi