Jandarma ekipleri ana vatana gelen gurbetçileri karşıladı

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri devam ediyor. Yurda girişlerinde ve sonrasında birçok önlem alındı. Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden yurda gelen gurbetçilerin konakladığı ve dinlendiği noktalarda Jandarma ekipleri de sorumluluk sahalarında birçok önlem aldı.

Jandarma ekipleri ana vatana gelen gurbetçileri karşıladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgeye mobil karakol kuruldu. Ekipler dinlenme tesislerinde devriye gezip bilgilendirme çalışmaları yapıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’nın dışında başka hangi önlemler var hemen onları da anlatalım… Ücretsiz ikramlar ve aynı zamanda PTT standı kurulması yine gurbetçilerin rahatlıkla dövizlerini bozdurup HGS işlemlerini gerçekleştirebilmesini sağlıyor.   Aynı zamanda gurbetçilerin sıra beklerken dinlenebilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz otopark hizmeti de yine yapılan hizmetler arasında yer alıyor.

Kapıkule sınır kapısının içerisinde de çeşitli önlemler alındı. Bunların başında Kapıkule Gümrük Kapısı’ndaki tüm giriş peronlarının açık tutulması geliyor. Kapıkule de gurbetçiler için gümrük kapısında 12 peronda 2’şer personelden 24 personel 24 saat esasına göre çalışıyor.

Son bir haftada Edirne’deki kara sınır kapılarında yolcu sayılarında rekor kırıldı. Son bir haftada Kapıkule Sınır Kapısından, 9005 binek araç ve 38 bin 692 yolcu girişi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Kapıkule üzerinden yurda dönen gurbetçilerin anavatana dönüşlerini daha rahat yapabilmeleri için 1302 personel görevlendirildi.

22 Haziran - 9 Temmuz tarihleri arasında Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarından 141.478 bin araç ve 562.834 yolcu giriş yaptı.

Vatandaşlardan Metin Gök, yolculuğun güzel geçtiğini ve ana vatana geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Avusturya’dan memleketine gittiğini söyleyen Turgut Ağtekin, “Orduluyum.  Avusturya, Viyana’dan memleket Ordu’ya inşallah. Çok şükür hiçbir sıkıntı olmadan geldik. Girişimizle çıkışımız tam 5 dakika ancak sürdü. Çok memnun kaldık. Önceki dönemlerde tabii ki biraz sıkıntı yaşıyorduk, bekleme süresi falan uzundu ama bu sene çok memnun kaldık. Hemen hemen her sene geliyoruz. Bir senedir yoktum. Vatanımıza girdiğimizde çok memnun oluyoruz. Hatta az ileri gittiğimizde toprağımızı öpeceğiz inşallah.” Dedi.

Ağtekin, vatanının düşünen bir devletin olmasının çok değerli olduğunu söyledi.

Şu an için öbür ülkelerden geçerken acaba arabamız bozulsa ne yaparız, dillerini anlamıyoruz, başımıza ne gelir, aileliliyiz sonuçta. Hep aklımızda bir tereddüt var ama vatanımıza girdiğimizde isterse şu araba şurada yansın hiç umurumuzda değil.

Yolculuğun hızlı geçtiğini dile getiren vatandaşlardan Alperen, “Avusturya’dan geldik. Şu anda Tokat’a doğru gidiyoruz. Yaklaşık bir 10 saatlik daha yol var önümüzde. İlk başlarda Münih’te biraz yağmurluydu, birazcık yorucuydu ama sonradan da düzeldi geliş. Yaklaşık bir 15- 20 dakika bitti. Çok hızlı geçtik. Hiç bu kadar çabuk geçeceğini düşünmedik açıkçası. Memleket sevdası, özlem, ayrı bir duygu yani bu anlatılmaz gurbetçiler daha çok anlarlar.” Şeklinde konuştu.

Sınır kapısında çok güzel karışılma yapıldığını belirten Selahattin Şahiner, “Çok iyi geçti. Hafta içi olduğu için biraz daha rahat gelebildik. Otel için hizmet sundular sağ olsunlar, dinlenmek için. Hoş, çok güzel bir karşılama yaptılar sağ olsunlar. Çok mutluyuz sonuçta vatanımız. Allah bugünleri yaşattığı için sonsuz teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Karşılama esnasında dikkatli olmaları konusunda uyarıldıklarını ve çok güzel ilgilendiklerini söyleyen Eray Niyazioğlu, “Almanya’dan geliyorum, Frankfurt’tan. Nasipse Ankara’ya geçeceğim, memlekete. Valla bize söyledikleri şey dikkatli gidin, uygunsuz yerlerde park yapmayın dolayısıyla bazı şeyler oluyor ister istemez dinleniyoruz. Balon verdiler onun haricinde şeker verdiler. Çok mutlu olduk. Çocuklarımız sonuçta yabancı ülkede yaşıyorlar. Kendi polisimizi kendi askerimiz bu şekilde görmeleri bizim için tabii ki guru verici oluyor.” Dedi.