Kadın cinayetlerine tepki

Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Genç Feministler Federasyonu önceliğinde ki grup, artan şiddet olaylarına tepki göstermek için toplandı.

Kadın cinayetlerine tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır, Tekirdağ ve İstanbul’da yaşanan üst üste kadın ve çocuk cinayetlerinden sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Genç Feministler Federasyonu Saraçlar Caddesinde basın açıklaması yaptı.

Artan şiddet olaylarına tepki gösteren grup, PTT Merkez binası önünde bir araya geldi. Grup adına ilk konuşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Başkanı Gülsüm Kav yaptı.

Kav, “Şunu biliyoruz, bizim mücadelemizin en büyük, en kıymetli kazancı 6284 sayılı kanunun etkin uygulanmasını sağlayarak, hayatta kalmasını sağladığımız kadın kardeşlerimizin olmasıdır.” Dedi.

Katılımcılardan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Biz, kişisel hayatımızda ne kadar mutlu hissedersek hissedelim her gün kadın, çocuk cinayetleri ve bunun gibi o kadar büyük olumsuzluklarla karşılaşıyoruz ki artık sabredecek gücümüz kalmadı.” Sözlerini kullandı.

Grup adına son açıklamayı ise Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Ercin, “Tekirdağ’da ne yazık ki vahşice ölümünü beklemek zorunda kalan bir bebek ilk değil. Ne yazık ki bu coğrafyada yıllardır bizim duyduğumuz hikâyeler ve bu nedenle toplumsal olarak da çok alışılageldik tavrımızı bir daha gözden geçirmemiz gerektiğini düşünürüm. Biz çocukları nasıl seviyoruz? Bunu sorgulamak gerekiyor. Gençlerin, çocukların nefes alabileceği bir kent, bir dünya olması gerekiyor. Ama birileri buna izin vermiyor. Adalet erkek, siyaset erkek, medya erkek... Medyadan gelen arkadaşlarımız burada ama yüzde 85’i erkek. Bu, medyanın diline de yansıyor. Bunu kabul etmemiz, tartışmamız ve sorgulamamız gerekiyor. Medyadaki arkadaşlarımızın da sokaktaki vatandaşlarımızın da kendini sorgulaması gerekiyor. Narin Güran olayından beri televizyonlardaki tartışma programlarını sırayla takip ediyorum. Erkekler konuşuyor. Kadın meselesi oluyor, erkekler tartışıyor. Bir kenara çekilin. Sadece bir programda 4-5 kadının konuk olduğunu ve tartıştığını gördüm. İlk kez bir araya gelmişler ve konuşma fırsatı bulmuşlar. Erkekler destek versinler ama gölge etmesinler. Kadınların, erkekler tarafından korunmaya ihtiyacı yok” dedi.

Haber Merkezi