Kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verildi

Edirne'de '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü' etkinlikleri çerçevesinde 'Şiddet ile Mücadele Eğitimi' gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara yönelik “Şiddet ile Mücadele Eğitimi” gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen eğitime; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, İl Müdür Yrd. Erdinç Topçu ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan katıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşması gerçekleştirilen programda hafta kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Uygulama Binasında gerçekleştirilen eğitimde; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan tarafından bilgilendirme ve sunum yapıldı.

Gerçekleşen açılış konuşması sonrası alanında uzman meslek elemanları tarafından ise “Şiddet ile Mücadele, “6284 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirilen iş ve işlemler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Kadınlara Yönelik Hizmet Modelleri ve Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) Çalışmaları” konuları ele alındı.

Katılımcıların sorularının cevaplanması ile eğitim sona erdi. Eğitim sonunda, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, eğitimi gerçekleştiren personellere ve eğitime katılım sağlayan kadınlara teşekkür etti.

Haber Merkezi