Kadınlara Sertifikalı Eğitim Programı

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Devecihan Kültür Merkezi'nde kadınlara finansal okuryazarlık eğitim programı düzenlendi.

Kadınlara Sertifikalı Eğitim Programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Devecihan Kültür Merkezi’nde kadınlara finansal okuryazarlık eğitim programı düzenlendi. Eğitim programında konuşan Nişantaşı Üniversitesi öğretim görevlisi Alican Umut “Toplumumuzda önemli bir yere sahip olan kadınlarımızın aile ekonomisinde söz sahibi olabilmesi, bilinçlenmesi, parasını idare edebilmesi ve ailede bu bilince sahip genç bireylerin yetişebilmesi açısından finansal okuryazarlık eğitimleri son derece kıymetli bir çalışmadır.” Dedi.

Kadınların ekonomik kalkınmaya katılımını ve aile bütçesini iyi organize edebilmelerini sağlamak için düzenlenen "Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" semineri ilgiyle izlendi.İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan program, konuşmalar ve sunumlar ile devam etti.

Kadınlarımızla el ele verdik

AK Parti Belediye Başkan Adayı Avukat Koray Uymaz, seçim çalışmalarına başladıklarında bu seçimde kadının zarafetini yansıtacaklarıbir video paylaştıklarını belirterek, kadınlarla birlik-beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Verdiklerisöz doğrultusunda kadınlarla birlikte projeleriyle belediyenin yaptığı eksiklikleri göz önünde bulundurarak çalışmalarını devam ettirdiklerini vurgulayan Uymaz, “Edirne’de bu güne kadar yapılmamış bir seçim çalışmasına birlikte imza attık. Uzun süreli ve yoğun bir çalışma içerisinde ev ziyaretleri, esnaf gezileri, kurum ziyaretleri ve yaptığımız toplu programları Edirne tarihine geçecek bir çalışma olarak görüyorum.  Bu güne kadarki çalışmalarımızda yanımızda olan tüm kadınlarımıza kendi adıma ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Kadınların zarafetini yansıtacağız”

31 Mart akşamı Edirne’nin değişimini sağladıktan sonra Edirne’de daha büyük projelere ve daha güzel hizmetlere yine kadınların zarafetini yansıtarak devam edeceklerini vurgulayan Uymaz, seçim çalışmalarında yaptıkları projelerin gerçeği yansıtan ve hayata geçirmeyi düşündükleri projeler olduğunu söyledi.

5 yılın sonunda kimsenin yalancı başkan demeyeceğini söyleyen Uymaz, Bunun sözünü şimdiden verdiklerini belirtti. Uymaz, “Edirne hizmet ile anılacak. Büyük hizmetlere imza atarak Türkiye gündemine taşıyacağız. Biz bu çalışmalarda Edirne’nin tarihi dokusuna yakışır bir şekilde hareket ettik” dedi.

Kadınlardan ev ekonomisine katkı

Nişantaşı Üniversitesi öğretim görevlisi Alican Umut “Toplumumuzda önemli bir yere sahip olan kadınlarımızın aile ekonomisinde söz sahibi olabilmesi, bilinçlenmesi, parasını idare edebilmesi ve ailede bu bilince sahip genç bireylerin yetişebilmesi açısından finansal okuryazarlık eğitimleri son derece kıymetli bir çalışmadır. Bu bağlamda bugün burada para kavramı, bütçe borç yönetimi, kredi kartı, gelir gider, tasarruf ve yatırım araçları gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki geleceğini planlamayı öğrenen, tasarruf bilinciyle donatılan kadınlarımız, ülkemizde finansal kaynakların etkin tahsisine ve yurt içi tasarruf kaynaklarına büyük katkı sağlayacaklardır"ifadelerine yer verdi.

Para tasarruf aracıdır

Nişantaşı Üniversitesi öğretim görevlisi Alican Umut, para ve ekonomi hakkında katılımcı kadınlarlasoru cevap şeklinde sunum gerçekleştirdi. Sunumda para nedir, işlevleri nelerdir, enflasyon nedir konularına değinildi. Umut, yaptığı sunumda biçilen buğdayın satılamadığı kısmının yıllarca saklanamayacağı paranın ise yıllarca saklanabileceği örneğini verdi. Kısacası paranın bir tasarruf yapma aracı olduğu anlatıldı.

Sunumun ardından kadınlara 'Finansal okuryazarlık eğitimi sertifikası' verildi.

Düzenlenen finansal okuryazarlık seferberliği programına; AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Koray Uymaz ile eşi Arzu Uymaz, Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Semra Çule, yönetim kurulu üyeleri, İlçe kadın kolları başkanları ve ile çok sayıda partili bayan katıldı.

Özlem Ceylan