Kapıkule Sınır Kapısında Yolcu Giriş Rekoru Kırıldı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda geride kalan pazar günü yolcu ve araç girişinde rekor kırıldı. 40 bin 593 yolcu ve 9 bin 628 binek araç giriş yaptı.

Kapıkule Sınır Kapısında Yolcu Giriş Rekoru Kırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler anavatana gelmeye devam ediyor.

Sınır Kapılarında zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. Alınan önlemlerle birlikte Kapıkule Sınır Kapısında tüm zamanların yolcu giriş rekoru kırıldı.

Sıla hasretini dindirmek için yollara düştüler, binlerce kilometre yol geldiler. Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule’den yurda giriş yapıyorlar.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. Valilik bekleme sürelerini kısaltmak için tedbirleri artırdı. Personel takviyesi sağlandı, tüm gişeler açık tutuluyor.

Geride kalan pazar günü Kapıkule Sınır Kapısından 40 bin 593 yolcu ve 9 bin 628 binek araç girişi yaptı. Bu da tüm zamanların giriş rekoru oldu.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı’nda görevli personeli ziyaret etti.

 Sezer, Kapıkule’nin Türkiye’nin en büyük gümrük kapısı olduğuna vurgu yaparak, rekor girişleri açıkladı.

Eylül ayına kadar geliş ve gidişlerin devam edeceğini ifade eden Sezer, “Kapıkule Gümrük Kapımız başta olmak üzere kapılarımızdaki araç ve yolcu giriş yoğunluğu bu dönemde son derece artıyor. Bu sene özellikle geçen yıllar farklı olarak gurbetçilerimizin yoğun bir Türkiye ziyareti söz konusu ve kapılarımızda da günlük giriş bakımından da rekorlar kırılıyor. Saatlik olarak 550 araca yakın aracın girişi gerçekleştiriliyor. Mesela dün itibariyle tüm zamanların giriş açısından rekoru kırıldı. 9 bin 628 binek araç girişi oldu. Dün ve 40 bin 593 yolcu girişi gerçekleşti. Kapıkule’den şu ana en fazla yolcu ve araç girişi söz konusu. 22 Haziran'dan bu tarafa da 192 bin 341 araç girişi var ve 769 bin 821 yolcu da yine Türkiye'ye giriş yapmış durumda. Biz tabii vatan hasreti çeken tüm gurbetçilerimizin bir an önce Türkiye'ye gelmeleri ve Türkiye'de de bulundukları illere de memleketlerine gitmeleri, hoşça vakit geçirmeleri ve dönüşte de yine aynı rahatlıkla dönmeleri için burada birtakım tedbirler almış durumdayız.” Dedi.

Sezer, bakanlık, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin üst düzey olarak çalıştığını iletti.

Sınır kapılarında güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade eden Sezer, “Tabii geçen seneye göre yoğunluk çok artınca da hem gümrük yönüyle hem de emniyet yönüyle buradaki noktalardan bazı tedbirler aldık. Bir kere emniyetten 110’a yakın yakın ilave personel görevlendirdik. Yine gümrükten de 105 personelimiz ilave olarak burada görevlendirilmiş durumda. Toplamda bin 205 gümrük personelimiz burada görev yapıyor. Emniyet personelimiz bunun dışında pasaport kontrollerinde görev yapıyorlar. Geçen yıl 12 olan peronlardaki sayımız bu sene 24’e çıkarılmış durumda. Baktığınız zaman da günlük olarak 500-550 araç saatlik olarak gelmesine rağmen herhangi bir yığılma söz konusu değil. Kısa zamanda işlemlerini yaparak bunları da gönderiyoruz. Ben bu manada da arkadaşlarıma, hem gümrük personelimize, hem emniyetimize, hem jandarmamıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Geçen yıla göre Türkiye’ye gelişlerdeki yoğunluk bir hafta sonra başladı. Türkiye’nin çeyrek finalden elenmesiyle beraber kapılarımızda yoğunluk ertesi gün itibariyle yolcu girişi olmaya başladı. Bizde Avrupa kupasına bağlıyoruz. Dediğim gibi çok büyük bir yoğunluk var. Saatte 500-550 araçlık giriş var. Em Bulgaristan tarafıyla ikili ilişkiler kapsamında görüştük onlarda geçişleri çok hızlandırmış durumdalar. Bulgaristan tarafında da çok fazla araçlarımız beklemiyor. Türkiye’de zaten iyi karşılama yapalım vatandaşlarımız huzur içerisinde yerlerine ulaşsınlar diye gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız.” Şeklinde konuştu.