Kapıkule'de Uzun Tır Kuyruğu Oluştu

Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı önünde yurt dışına çıkış yapmayı bekleyen TIR sürücüleri 9 kilometre kuyruk oluşturdu. Oluşan kuyruğun sebebinin ise Bulgaristan Sınır Kapısı'nda yeterli sayıda personel çalıştırılmaması olduğu iddia edildi.

Kapıkule'de Uzun Tır Kuyruğu Oluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en büyük 2'inci kara sınır kapısı olan Kapıkule'de TIR şoförlerinin bekleyişi devam ediyor. İhracatın bel kemiği konumundaki TIR şoförleri sınır kapısından çıkabilmek için ortalama 20 saat beklediklerini iddia etti.

1 gündür kuyrukta beklediğini belirten Zahir Çengel; "Kapıkule Sınır Kapısı'na geldim burada yaklaşık 20 saattir bekliyorum. Sıra az az ilerliyor. Ama biz artık kontak kapattık bu sıra daha bitmez. Ben yine ilerleyebildim arka tarafa doğru sıra uzanıyor. Allah bilir onlar sınırdan ne zaman geçebilir." Dedi.

Yola çıktığında sıra olmadığını ama Kapıkule'ye geldiğinde uzun bir kuyrukla karşılaştığını söyleyen Basri Yurdar; "Ben Afyon'dan yola çıktım. İnternetten sınırı geçen arkadaşlara sordum sıra yok dediler bende yola çıktım. Ama buraya geldiğimde sıra ile karşılaştım. Bakalım kaç saat sonunda sınırdan geçeceğim. Şimdilik 15 saat oldu bakalım İtalya'ya ne zaman gideceğiz." İfadelerini kullandı.

Ogün Kurkan