Kara gecede dakika dakika yaşananlar

15 Temmuz 2016 Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçti. Baz Basın Yayın A.Ş kentte o gece yaşananları tekrar hatırlatarak mercek altına aldı. Darbeci askerlerin tank ve zırhlı araçlarla kışlardan çıkmasını önlendi

Kara gecede dakika dakika yaşananlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kalkışmayı saat 22.00 civarında televizyondan haber alan Edirneli vatandaşlar sokağa çıktı.

Vatandaşlar Türk Bayraklarıyla AK Parti Edirne İl Başkanlığı’na önünde toplandı.

Daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinden kortej yürüyüşüne geçildi. Yürüyüş sırasında sloganlar atan vatandaşlar kalkışmayı protesto etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında zırhlı personel taşıyıcıların Edirne merkezine girmesi iki kez engellendi.

“Zırhlı araçların çıkışı engellendi”

İş makineleri yardımıyla zırhlı araçların tarihi köprülerden ve kışlalardan çıkışı önlenerek Edirne’de darbecilere geçit verilmedi.

Önlenen girişimler sabah saatlerinde tekrarladı. Tunca ve Meriç nehirleri üzerindeki tarihi köprüler polis ekipleri tarafından geçişlere kapatıldı.

Darbeciler 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı ve içerisinde tankların konuşlandığı Celalettin Alkoç Kışlası'ndan, 15 Temmuz gecesi ve sabaha karşı, zırhlı personel taşıyıcılarla şehir merkezine gitmek isterken Meriç Köprüsü'nde durmak zorunda kaldı.

İş makinelerinin geçişe imkân vermeyecek şekilde Meriç ve Süvari köprüsünün üzerine dizilmesi nedeniyle ilk denemede kışlaya dönen darbeciler, sabaha karşı zırhlı araçlarla yeniden bölgeye geldi. Yine engellemeyle karşılaşan darbeciler, tekrar kışlaya döndü.

Kortej yürüyüşünü yapan vatandaşlar Atatürk Anıtı’nda İstiklal Marşı okuyarak dirayet gösterdi.

Dönemin Edirne Valisi Günay Özdemir, valilik toplantı salonunda, kalkışmanın emniyet, jandarma ve Edirne halkının omurgalı duruşu sayesinde önlendiğini söyledi.

Karaağaç ve Süloğlu'ndaki birliklerde de darbecilerin teşebbüslerinin oldu fakat halk tarafından önlendiği tarihe not düşüldü.

Polis Özel Harekât görevlileri ise İl Emniyet Müdürlüğü çevresindeki yolları kontrol altına alarak darbeci askerlerin olası baskınına mani oldu.

İlerleyen saatlerde 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı polis ekiplerince gözaltına alındı.

Demokrasiye aşık Edirneliler 15 Temmuz gecesindeki hain darbe girişimine engel oldu.