Kavurucu sıcaklara aldırış etmediler, sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tuttular

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Ulus Pazarı, sıcak havaya rağmen en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Sıcaktan bunalarak fenalaşan bir vatandaş 112 acil sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kavurucu sıcaklara aldırış etmediler, sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tuttular

Edirne'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi birçok vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Uzmanlar 11.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması yönünde uyarılar yapıyor. Ancak alışveriş sevdalısı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren sıcak havaya aldırış etmeden pazarın yolunu tuttu.

Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Edirne'de vatandaşlar evlerinde çıkmamaya özen gösterse de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’ndan vazgeçemeyenler risk alarak alışverişe koştu. Bazı vatandaşlar şapka, gözlük ve şemsiye gibi materyallerle güneşten korunmaya çalışırken, hazırlıksız olarak dışarıya çıkanlar ise aşırı sıcaktan fenalık geçirdi. 

Kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi sıcak hava nedeniyle boş kalırken, Ulus Pazarı'nda ise adım atacak yer kalmadı. Yerli-yabancı turistlerin yanı sıra Edirneli vatandaşlar da doyasıya alışveriş yaptı.

Bazı vatandaşlar gölgelik alanlara sığınırken, bazıları ise sıcak havaya bağlı fenalık geçirdi. Pazarda alışverişe gelen bir vatandaşın fenalaştığını gören esnaf durumu 112 acil sağlık ekiplerine haber verdi.

Ulus Pazarı'na gelen 112 acil sağlık ekipleri, fenalaşan vatandaşın yanına giderek müdahale etti. Tansiyonu düşen vatandaşa tuzlu ayran içirildi. Yapılan müdahalenin ardından sağlık ekipleri, fenalaşan vatandaşın koluna girerek ambulansa bindirdi ve tedbir amaçlı hastaneye götürdü.

Özlem Ceylan