Kavurucu sıcaklıklarda vatandaşlar klima ve hava soğutucularına yöneldi

Son dönemde artan sıcak hava dalgalarıyla birlikte hava soğutucularına ve klimaya olan talep önemli ölçüde artış gösterdi. Yüksek sıcaklık ve nem seviyelerinin etkisiyle insanlar, evlerinde, iş yerlerinde ve açık alanlarda daha konforlu bir ortamda zaman geçirmek için hava soğutucusu ve klimaya yöneliyor.

Kavurucu sıcaklıklarda vatandaşlar klima ve hava soğutucularına yöneldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle şehirlerde ve sıcak bölgelerde yaşayanlar, hava soğutucular sayesinde serin bir ortamda kalabiliyor ve yaz aylarının bunaltıcı etkilerinden uzaklaşıyor. Ev ve iş yerlerinde kullanılan hava soğutucuların yanı sıra taşınabilir ve açık alanlarda kullanılan portatif hava soğutucular da büyük ilgi görüyor.

Hava soğutucuların yaygınlaşması ve klima kullanımının artması stokların azalmasına neden oluyor.

Pratik ve ekonomik yapısı, hava soğutucuların talebinin artmasında etkili oluyor. Bu durum üreticileri ve satıcıları da yeni modeller ve çeşitlilik sunmaya yönlendiriyor. Özellikle yaz aylarında hava soğutucuların talebinin daha da artması beklenirken, teknolojideki gelişmelerle birlikte daha verimli ve etkili hava soğutucu modellerinin piyasaya sunulması bekleniyor.

Edirne’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı klima, vantilatör ve hava soğutucu ürünlerin satışlarında artış yaşandığını ifade eden İşletme sahibi Bekir Balkan, vatandaşların sıcaktan korunmak için bu ürünlere yöneldiğini belirtti

Balkan, klima satışlarının son günlerde hareketlilik kazandığını dile getirdi.

Talebin çok fazla olduğunu söyleyen Balkan, “Vatandaşlar klima alma işini son dakikaya bıraktı. Şu an çok büyük rağbet var. Her gelen müşteri ya klima soruyor ya da hava soğutucu. Sıcaklık 40 dereceye kadar yükselince bu da talebi arttırdı. Klima servislerinin montaj süresi uzadı. Şu an satın alınan klimanın montajı 1 ay sonra yapılıyor.  Talep çok fazla ama talebe yetişmek çok zor.” Dedi.

Stokların tükendiğini aktaran Balkan, “Havadar dediğimiz içerisine buzlu su koyuluyor ve havayı serinletiyor. Hava soğutuşuna da fazla talep vardı o şu an tükendi. Şu an elimizde tek tük bazı modeller kaldı. Havadara aşırı talep vardı ama stoklar çok çabuk eridi.” dedi.

İpek Esma Çeşme