Kaya, 'Kalıcı barış gelmeli'

Bir dizi ziyaret ve istişarelerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Saadet Partisi Gurup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Av. Bülent Kaya, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kaya, 'Kalıcı barış gelmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan Kaya’ gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Toplantıya Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, il ve ilçe yönetimi de katıldı.

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya Edirne’de yaptığı açıklamada, İsrail'in ve Amerika'nın dünya barışına açıkça bir tehdit oluşturduklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Kaya, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını eleştirerek bölgeye biran önce kalıcı barışın gelmesi gerektiğini ifade etti.  

Filistin’de, İsrail’in insanlık suçu işlediğini vurgulayan Kaya; “Biz Orta Doğu'da ve dünyada bir barışın tesis edilmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili de Türkiye'nin uluslararası arenada öncü bir rol almasını istiyorduk. 7 Ekim'den itibaren günümüze kadar yaşanan hadiseler gösteriyor ki İsrail'in ve Amerika'nın bırakın dünya barışını tesis etmeyi, dünya barışına açıkça bir tehdit olduklarını mazlum insanların, çocukların, kadınların, yaşlıların, kendi yurtlarından sürgün edilerek öldürüldüğü ve fosfor bombalarına maruz kaldıkları bir süreci hep beraber dünyanın gözü önünde yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin toplantıda yerel seçim için çalışmalarına aralıksız şekilde devam ettiklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından Kaya ve beraberindekiler kentteki esnafları ziyaret etti.

Doğukan Vurgun