Kent pazarında öğrenci hareketliliği

Öğrenci şehri Edirne'de okulların açılmasıyla beraber kentte hareketlilik yaşandı. Yaşanan hareketlilik kent pazarına da yansıdı.

Kent pazarında öğrenci hareketliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerin şehre gelmesiyle birlikte esnafında yüzü güldü. Yaklaşık 40 bin öğrenci kontenjanına sahip Trakya Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin kente gelmesiyle beraber Cuma Pazarı’nda da hareketlilik yaşandı. Kentte her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı da öğrencilerin şehre gelmesinden nasibini aldı.

Edirne’ye gelen 40 bin civarında üniversite öğrencisi aileleriyle birlikte kentteki esnafın alışveriş yapıyor ve yemek yiyor. Edirne’de yaz sezonunda gurbetçi ve Bulgar turist yoğunluğunun ardından şimdi ise başlayan eğitim öğretim dönemi öncesi yaşanan öğrenci hareketliliği esnafa can suyu oluyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlarını açıp müşteri beklemeye başlayan pazar esnafı, hem Bulgar turist hem de üniversite öğrencilerinin gelişi nedeniyle çifte bayram yaşıyor. Havaların soğumaya başlaması ile kışlık alışveriş telaşına giren vatandaşlar da pazarın yolunu tuttu.

MUHABİR