Kiralık konut sıkıntısı her geçen gün artıyor

TUİK tarafından açıklanan Tüketici fiyat endeksi (TEFE- TÜFE) oranlarına göre kontrat süresi bu ay dolan ev ve iş yeri sahiplerinin, kiraları için en fazla yüzde 65.93 oranında zam yapabileceğini söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, kentteki kiralık konut sıkıntısının her geçen gün arttığını belirtti.

Kiralık konut sıkıntısı her geçen gün artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de kiralık konut sıkıntısı her geçen gün artıyor. Yaz mevsimi ile birlikte yeni evlenen çiftler, ataması yapılan ve tayini çıkan memurlar, öğrenciler kiralık konut arayışına geçti.  Ev sahiplerinin konutlarını kiraya vermek için öğrencilerin gelişini beklemesi krizi ikiye katlıyor.

Ev sahiplerinin konutlarını kiraya vermek için öğrencilerin gelmesini beklediğini söyleyen Çeker, "Öğrenciler gelecek daha yüksek fiyatlara kiralayacaklar. Evleri öğrencilere vermek daha mantıklı geliyor. Şuanda zaten kiralık konut sayısı kısıtlı. Memur atamaları yapıldı. Onlar da gelmeye başladı. Dairenin değeri 15 bin lira ise kişi başı 10 bin olacak şekilde 30 bine üç öğrenciye kiraya veriyorlar. O yüzden bir çok kişi öğrencilerin gelmesini bekliyorlar" dedi.

Çeker, ev sahiplerine çağrıda bulundu

Ev sahiplerine özellikle öğrenciler konusunda inisiyatif çağrısında bulunan Çeker, "Evini fahiş fiyatlarla kiraya verirken önce kendi çocuklarını ve ekonomik durumu göz önünde bulundursunlar. Alınan maaş belli, emekli olanlar, çocuklarını okutmaya çalışanlar var.Ev sahipleri mümkün olduğu kadar kiracıyı mağdur etmemeli. Öğrencilerin okuması çok zor. Mal sahiplerinin biraz inisiyatif göstermesini diliyorum.Yeni dönemde gelecek öğrenciler, yurtların da yetersizliği nedeniyle zor anlar yaşayacak. Zaten mevcut hali hazırda evi bulunan öğrenciler evlerini boşaltmadılar. Eski kiracı oldukları için geldiklerinde aynı şekilde kalmaya devam edecekler. Belki yanlarına ev arkadaşı alacaklar" ifadelerine yer verdi.

Dilek Şahin