KIŞ SEBZELERİ TEZGÂHTAKİ YERİNİ ALDI

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte kış sebze ve meyveleri tezgâhlardaki yerini aldı. Karnabahar ve lahana 7 ile 15 lira arasında satışa sunuldu.

 KIŞ SEBZELERİ TEZGÂHTAKİ YERİNİ ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu hafta kış sebzeleri tezgâha merhaba dedi. Kışın en lezzetli sebzelerinden lahana ve karnabahar tezgâhları süsledi.Edirne’de Pazartesi günleri kurulan kapalı semt pazarında fiyatlar bazı vatandaşlara uygun gelirken bazı vatandaşların ise cebini yaktı.

Hem yemeklik hem de turşuluk lahana tanesi 7 ile 15 lira arasında değişirken, karnabaharın tanesi ise 12 liradan satışa sunuldu. Edirne Valiliğince Pazar yerlerinde yapılan denetimler sonucunda koronavirüs tedbirlerine uymadıkları tespit edildiği için, İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca Cuma Günü Ulus Pazarı giriş kısmındaki sebze ve meyve pazarı kurulmadı. Vatandaşlar sebze ve meyve almak için geldiklerinde pazarın kurulmadığını görünce geri dönmek zorunda kalmıştı.

Cuma günü sebze ve meyve pazarı açılmayınca Pazartesi günü kurulan semt pazarı yoğun günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar Cuma günü alışveriş yapamadıkları için Pazartesi Pazar’ını tercih etmek zorunda kaldı.

Burcu Temel