Kışın Tatlısı Tahin Helvası

Özellikle kış aylarında sıkça tüketilen, insana enerji veren tahin helvasının elli yıldır üretimini ve satışını yapan Muzaffer Çilli Usta tahin helvasının bu kadar lezzetli olmasının sırlarını anlattı.

Kışın Tatlısı Tahin Helvası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin geleneksel lezzeti olan ve çok sevilen tahin helvasının bu kadar lezzetli olmasının en başta tahinin yerli susam kullanılmasından kaynaklandığını belirten Muzaffer Çilli, sonrasında ise tamamlayıcı malzemeler olan, pancar şekeri, çöven ve limon tozuyla buluşturarak helvanın yenilmeye hazır hale geldiğini belirtti.

Muzaffer Usta, çeşitlerin arasında klasik, kakaolu, cevizli, bademli ve yaz helvalarının vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle satın alındığını dile getirdi.

“Kaliteli Malzeme Tadı Ortaya Çıkarır”

Yaz aylarında da tercih edilen tahin helvasının kış aylarında çok daha fazla tercih edildiğini söyleyen Çilli, “En önemlisi kalite malzeme kullanmak. Lezzet ancak öle ortaya çıkar. Tahin helvası hem lezzet hem şifa kaynağı aslında. Çünkü içindeki tahin özellikle kışın hastalıklara karşı vücuda direnç sağlar. Vitamin ve protein deposudur. Doğal bir tatlı olan tahin helvası tüketimi oldukça faydalı” dedi.

Muzaffer Usta, tahin fiyatlarına çok zam geldiğini ama şimdilik helvaya bunu yansıtmadıklarını ifade etti. Sade helva 29 TL, kakaolu ve diğer çeşitler ise 30 TL’den satılıyor.

İpek Deniz