Kıyasıya rekabet

Türkiye'nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki doğal parkuru Meriç Nehri'nde kıyasıya mücadele başladı. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, '27 ülkenin muhteşem mücadelesini izleyeceğiz' dedi.

Kıyasıya rekabet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekneler suya indi, kıyasıya mücadele için ilk start verildi. Meriç Nehri’nde U23 Avrupa Kürek Şampiyonası coşkusu başladı.

Şampiyonaya 27 ülkeden 600 sporcu kayıt yaptırdı. Geride kalan gün sporcular suya inmiş ve ekipmanların teknik testlerini yapmıştı. Tekneler bugün ise yarış için Meriç Nehri’ne indirildi.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, şampiyonanın Edirne’de gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Adaylın sürecinden bahseden Ertürk, “Bu uzun süreç parkurun yapımıyla başladı adaylığımız. 27 ülkenin oyu ile İtalya ve Almanya’yı geride bırakarak yarışın burada olması için oylamada kazandık. Çok zorlu bir süreçti. Bugün yarışlarımız ilk gün. Resmi olarak Avrupa Şampiyonası için bayrak çekildi ve Türkiye'de başlamış oldu. Bayrağımızı seneye nerede yapılacaksa oraya teslim edeceğiz. Devir teslim törenimiz olacak. Bugün eleme ve sıralama yarışları var. 6 parkur üstünden yarınlarımız. 6'dan fazla katılım olan ülkeli yarışlarda eleme yarışları oluyor ve akşam yarı finalleri olacak. 6 parkurdan daha az katılımlı olan yarışlarda ise sıralama yarışları oluyor. Bütün finallerimiz yarın olacak. Her yarıştan sonra madalya verilerek bir madalya töreni bir yarış olarak program ilerliyor. Yarın yine sabah 09.00'da başlayıp 27 ülkenin muhteşem mücadelesini izleyeceğiz” dedi. Haber Merkezi