Dev projede çalışmalar hızla devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Dev projede çalışmalar hızla devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 KM BORU HATTI, 1 ADET POMPA BİNASI VE 1 ADET TERFİ HAVUZU İNŞA EDİLDİ

Aralıksız devam eden çalışmalarda isale hattını tamamlayarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, proje kapsamında yapımı tamamlanan pompa binası ve terfi havuzu vasıtasıyla, döşenen 14 km CTP boru hattının devamında 20 km daha CTP boru ve 40 km HDPE boru döşenecek ve Kırklareli’ye memba kalitesinde içme suyu temin edilerek Hacızekeriya mahallesi (Bağlık)  ve Kızılcıkdere köyüne tarımsal sulama suyu getirilecek“ diye konuştu.

DEV PROJEDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR

Projede, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “ Proje kapsamında toplamda 60 km boru hattı döşenecek ve 234 adet sanat yapısı inşa edilecek. Amacımız Kırklareli’ye yılda 13,5 milyon m³ içme suyu temin etmenin yanı sıra, Hacızekeriya mahallesine (Bağlık) 2.220 Dekar, Kızılcıkdere köyüne 12.000 Dekar toplamda 14.220 Dekar tarımsal alana basınçlı sulama suyu temin etmek. Hedefimiz 2025 yılı içerisinde Kırklareli’ye içme suyunu getirebilmek” dedi.

YILDA 13,5 MİLYON M3 İÇME SUYU TEMİN EDİLECEK

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Proje tamamlandığında Kırklareli’ye Armağan Barajından yılda 13,5 milyon m³ içme suyu getirilecek, Ayrıca Kırklareli Hacızekeriya (Bağlık) mahallesine 2.220 Dekar, Kızılcıkdere köyüne 12.000 Dekar toplamda 14.220 Dekar tarımsal arazinin  sulanmasını sağlayacak” diye konuştu.

Projenin bölge için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, amaçlarının projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak hem Kırklareli içme suyu hem de Hacızekeriya (Bağlık) ve Kızılcıkdere tarımsal su sıkıntısını kökünden çözmek olduğunu ifade etti.