'Korkuyla saldırıyor'

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız Türkiye Partisi Edirne Belediye Başkan adayı olan Hamdi Sedefçi, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sedefçi: 'Edirne Gazetesi'nde Recep Gürkan'ın miting haberinin fotoğrafında photoshop yapılıp oynandığını Seçimin kazananı belli şeklinde de başlık atılmış. Bu işin belgeleri somut bir şekilde elimizde' dedi.

'Korkuyla saldırıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentteki bir kafede bir araya gelen Sedefçi’nin hedefinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan vardı. Sedefçi, Gürkan’ın Edirne halkını kandıran sahtekâr bir adam olduğunu yaptığı mitinglere adam toplayıp getirdiğini söyledi.

“Halkı Kandırıyorlar”

Sedefçi: “Şu an yanlarında olan Savaş Güner 5 yıl öncesine kadar parası pulu olmayan birisiydi. Bir an da zengin oldu. Nereden geldi bu değirmenin suyu? Edirne bunları sorgulamalı. Sonuçta böyle bir insan gazete sahibi olabiliyor. Biz bunun hesabını soracağız. Bu sahtekârlar aynı fotoğrafla oynayıp, aynı binayı yanına yerleştirmişler. Belgelerde somut bir şekilde elimizdedir.” İfadelerini kullandı.

Gürkan’ın korku ve panikle hareket ettiğini belirten Sedefçi, çarşı ziyareti bile yapamadığını sadece afiş ve reklamlarla siyaset yapmaya çalıştığını ileri sürdü.

“İnsanları Tehdit Ediyor”

Gürkan’ın insanları işlerine son vermekle tehdit ettiğini öne süren Sedefçi şunları kaydetti: “Yıldırım Mahallesi’nde bir düğün düzenlenmişti. Recep Gürkan yıldırım mahallesinde ki düğüne gitmeme engel oldu. Düğün sahiplerini beni düğüne alırlarsa belediyedeki işlerine son vermekle tehdit etmiş. Resmen halkı askerleri olarak kullanıyor. Seçimi kaybettiğinin farkında olduğunu için insanlarımıza baskı yaparak engel olmaya çalışıyor. Bizim de halkımız elbette ki yanımızda bize engel olamayacaklar. Bu adam halkla görüşmek yerine, kitapçık dağıtarak halkı kazanmaya çalışıyor. Ve bunları yaparken de Edirne halkının parasını sömürüyor. 285.000 TL’lik bez torba alışverişi yapmıştır. Seçim günü geldiğinde bu harcamalarının hepsini teker teker soracağız. Bir diğer konu ise mal beyanıdır. Benim bütün malım, mülküm buradadır. Ama Recep Gürkan bunu yapamıyor. Kara parasını ortaya çıkarmaktan korkuyor. AK Parti’nin de Recep Gürkan’ının da aldığı oylar bellidir. İkisini de sandığa gömeceğiz.”

Sedefçi’nin ekibinde yer alan CHP Edirne Merkez İlçe Eski Başkanı Süleyman Sucu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın sosyal medyada paylaşımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İpek Deniz